Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Dlaczego użytkownicy lustrzanek gubią muszle oczne?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Kolejny watek faceta ktory nie umie czytac instrukcji. Musisz poczytac o pokrywce okularu celownika zapewne nie wiedz nawet ze to masz i dziwisz sie ze cos gumowego ci na pasku wisi ... oddaj jakiemus dziecku lustrzanke i kup w tesco jednorazowke nic nie zgubisz.
    tu się zgodzę. Kolejny post osoby, która nie wie do końca o czym mówi i po co ma aparat, tłumaczę

w niektórych warunkach, np. przy fotografii nocnej konieczne jest zakrycie wizjera ponieważ przez okienko wizjera wpada światło i wpływa to na końcowy efekt - zdjęcie. Do zakrycia wizjera służy taka szara zaślepka dołączona do zestawu, nie pamiętam czy jest ona całkiem osobno czy od razu nadziana na pasek. Otóż żeby tą zaślepkę nałożyć nalezy zdjąć muszlę oczną. Przy częstym, niezbyt delikatnym zdejmowaniu tejże ząbki trzymające ją na miejscu potrafią się łamać przez co muszla nie trzyma się aparatu, spada i ginie w odmętach traw, śniegu itp.

ale jeżeli ktoś uważa że nie potrzebuje zdejmowanej muszli ocznej to od czego "Kropelka" ???
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

EOS300 zgubiłem (latała); w 350D gumka często mi odłazi z powodów podobnych co McGyver i Muflon - ciasno w torbie i się często zawadza.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów