Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Dlaczego użytkownicy lustrzanek gubią muszle oczne?

Uzależniony

Domyślnie

W jakim celu wspomnianą muszlę się zdejmuje?
    Kolejny watek faceta ktory nie umie czytac instrukcji. Musisz poczytac o pokrywce okularu celownika zapewne nie wiedz nawet ze to masz i dziwisz sie ze cos gumowego ci na pasku wisi ... oddaj jakiemus dziecku lustrzanke i kup w tesco jednorazowke nic nie zgubisz.

Swoja droga Canon nie mogl przebolec glupiego dzyndzla do sznureczka na deklach ciekawe ile rocznie tego sie gubi na swiecie z 10tys jak nic.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

moze zle sie wyrazilem.. gubie nie cala muszle, tylko odpada czesto to gumowe cudo do okola muszli
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uzależniony

Domyślnie

jesli ktos potrafi rozdzilic w ktorejs cyfrowej lustrzance muszle na czesc plastikowa i gumowa i zgubic gumowa to potrafi tez odzielic jednym ruchem matryce i zgubic

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

w analogowej 300 pękł mi jeden z uchwytów muszli ocznej , ale udało mi się jej nie zgubić :-) .

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Ja w moim body sam ściągnąłem muszlę, ponieważ jestem okularnikiem i troszkę mi ona przeszkadza - nie widzę całego pola wizjera.
    Ja w tym celu nabyłem EP-EX15 Eyepiece Extender, sprawdza się (zwłaszcza, że kadruję lewym okiem).

Z wad to zmniejsza obraz, ale dla mnie akceptowalnie, i trochę łapie odblaski.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    jesli ktos potrafi rozdzilic w ktorejs cyfrowej lustrzance muszle na czesc plastikowa i gumowa i zgubic gumowa to potrafi tez odzielic jednym ruchem matryce i zgubic
    to dlatego mi zdjec nie chce robic aparat ostatnio
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja też raz zgubiłem Zwykle spada np. przy wkładaniu body do ciasno "skonfigurowanego" plecaka, a potem to już standard, krasnoludki I, co dziwne, jest to znacznie bardziej upierdliwe przy serii 1D niż "dwucyfrowych" - bonk kiedyś na ircu potwierdził podobne wrażenie.

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Ja w tym celu nabyłem EP-EX15 Eyepiece Extender, sprawdza się (zwłaszcza, że kadruję lewym okiem).
    Ja także jestem "lewooczny":grin: . Chyba sobie sprawie to urządzonko

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

W EOS 500 ułamały mi się oba drobne "zatrzaski" całej muszli ocznej. Teraz spada z taką łatwością że noszę aparat bez niej żeby nie zgubić (czy zgubię, czy nie i tak jej nie mam ).
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W moim trabancie muszla się po około 20 m-cach po prostu trochę wytarła i zaczęła "wylatać" (powód: jak to napisał muflon, ciasna konfiguracja torby). Ponieważ lądowanie jej na dnie torby stało się nagminne poszedłem do abfoto i kupiłem nową, gdybym używał starej to tej los byłby raczej przesądzony :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów