Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: no i NIKON jednak lepszy

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

to co napisalem brzmi zapewne jak niezly żart prima aprilisowy ale to prawda. fotek swoich na cb nie zamieszczam ale jak go nastepnym razem odwiedze obiecuje zrobic zdjecie studia i canonowo-nikonowej hybrydy. jedno i drugie warte pokaznania.

miejsce irlandia, fotograf w wieku 37lat, slubow robi tygodnio okolo 2-3
    z tego co mowi 50% klientow z netu i 50% z poleceń innych.

swoja droga to canon mogl by kupic nikona, pakowac swoje bebechy w nikonowe puchy z nikonowym gwintem. nie monopol na calego a marka nikon by nabrala oddechu

tyle ze to by mogla byc tylko cropowa półka amatorska
    FF rulez
    ...

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ogolnie to warto sie przyjrzec jak nikon sie promuje. w kazdym filmie gdzie jest aparat, to jest to nikon. na zawodach tez same banery nikon nikon nikon (pomijam juz ze za tymi banerami stoja panowie z canonami ). ogolnie dla normalnego czlowieka nie zainteresowanego fotografia, to nikon jest da best, bo jest wszedzie..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

...na razie to Fuji "pakuje swoje flaki w korpusy Nikona".:grin:

...co do porad z tego "magazynu o fotografii":
    1. kupilem to pismo dwa razy ...i za kazdym razem mialem wrazenie,
    ze porady pisza amatorzy, ktorzy doszli do opisywanej wiedzy podczas dyskusji
    z podobnymi amatorami przy kawie w redakcji. Fotki w pismie jada kiepska konwersja na CMYK (...ze wzgledu na szarzyzne podejrzewam obrobke na domyslnych ustawieniach na PC).
    2. wydawca tego magazynu jest przeciez ekipa wspomnianego CHIPa.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    miejsce irlandia,
    a gdzie dokladnie jesli mozna wiedziec?

Ja tez tu poznalam nawiedzonego fotografa. Wprawdzie na Ds2 nadal widnieje napis Canon ale jego uzytkownik ma swoje odchyly.

pzdr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    (...)

swoja droga to canon mogl by kupic nikona, pakowac swoje bebechy w nikonowe puchy z nikonowym gwintem. nie monopol na calego a marka nikon by nabrala oddechu

tyle ze to by mogla byc tylko cropowa półka amatorska
    FF rulez
    A przy tym pojawiło by się jeszcze sporo fajnych szkiełek z odpowiednim mocowaniem .

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    ogolnie to warto sie przyjrzec jak nikon sie promuje. w kazdym filmie gdzie jest aparat, to jest to nikon. na zawodach tez same banery nikon nikon nikon (pomijam juz ze za tymi banerami stoja panowie z canonami ). ogolnie dla normalnego czlowieka nie zainteresowanego fotografia, to nikon jest da best, bo jest wszedzie..
    W filmach może i tak ale na bardzo wielu imprezach i dużych wydarzeniach masowych widziałem ogromne banery z napisem Canon. Nikona praktycznie nigdy. Fakt że może chodzi o kserokopiarki i drukarki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Przyklad: w jednym z najpopularniejszych periodyków komputerowo-fotograficznych taki znawca obalał jako kolejny "odkrywca" (to się nazywa "huk wyważanych otwartych drzwi:-)") mity o fotografii i aparatach cyfrowych. Zoom cyfrowy, magia megapikseli i takie tam oczywistości. Przyczepił się też do znanego z prac Kellby'ego patentu na powiększanie zdjęć "110%". (Dla nieświdomych: obrazek powiększa się ustawiając jego wielkość na 110%. Nie pikseli czy cm. ale własnie w procentach) Doświadczalnie i na przykładach zdjęć udowodnił, że metoda ta jest mitem, bo powoduje wyrażny przyrost artefaktów jpg. Tyle, że patent ten daje się z powodzeniem stosować jedynie w CS-ach, gdzie oprócz powyższch 110 należy ustawić metodę ponownego próbkowania na dwusześcienną gładką. Wtedy i tylko wtedy ów patent działa. I tylko w CS-ach, w niższych wersjach PS nie. Ale o tym już "pogromca mitów" nie miał pojęcia.
    dodalbym jeszcze ze w tym samym artykule autor przekonuje ze mitem jest takze wyzszosc matryc z cropem nad FF...(tu znowu pojawia sie mysl o braku bezstronosci gazety)
    ale czasami w tym magazynie pojawi sie artykul warty przeczytania8)
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Są dwie szkoły: robić jeszcze lepsze fotki (skoro są do nich zastrzeżenia) albo zmienić naklejkę na tej firmy, która ma wśród klienteli największe poważanie... Amator-entuzjasta wybiera pierwsze rozwiązanie, a "profesjonalista"... idzie na łatwiznę.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Historia o hybrydzie niezła Ale afery bym z tego nie robił. Fakt dziwne, ale... są w śród nas tacy co każde logo zaklejają czarną taśmą
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    ale... są w śród nas tacy co każde logo zaklejają czarną taśmą
    Ooooo tototo! ;-) - Ja na przykład noszę pasek napisem do ciała a jakby zamiennik gripa kosztował tyle co oryginał to wybrałbym zamiennik ze względu na brak na nim logo, albo bym sobie na pewno oryginał zakleił. A o zaklejeniu logo na body szarą półprzezroczystą taśmą (bo za białe) też myślałem. - Jak to nazwać?
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Zablokowany

Domyślnie

Miło widzieć, że po głupim wstępniaku, zaczęło się kolejne tasiemcowe onanizowanie się wokół problemu, które logo lepsze, z nieśmiertelnym udziałem CHIPA, którego nazwa, jak powszechnie wiadomo w sankrycie czytana od tyłu (czytaj: od **** strony) oznacza NIKON. W tekście najbardziej mnie ucieszyła ortografia, która jest najlepszą hybrydą, jaką do tej pory widziałem (analfabety z osobą potrafiącą pisać), nawet w teście CHIPA. Ostatecznie wychodzi więc na to, że jeśli przeszlifuję logo w swoim 300D, zacznę robić śluby ...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów