Podobnie jak w No 1. Rabat bez problemu można wytargować, a nawet sprzedawca nieraz sam proponuje, zwłaszcza jeśli bez faktury.
Nie wiem czy jest teraz akurat ten obiektyw, ale jeśli chodzi o ilość sprzętu, to te sklepy nie można absolutnie porównać do No 1, gdzie jest po prostu jest wszystkiego więcej. Jeśli nie ma to też bez problemu można zamówić.W No1 też raczej nie będzie, jeśli już to prędzej 24-105. W Polsce mało kto trzyma na stanie szkła za 5 k. Sklep szkło zamawia i macasz sobie jak już przyjdzie.
Na Widoku jest sprzedawca, który uważa, że Canon ma najgorsze matryce na rynku, a FF (Full Frame) jest zupełnie bez sensu... (miałem okazję kiedyś osobiście na ten temat dyskutować). W No 1 nie spotkałem się z podobnymi tekstami.W abfoto nie wciskają kitów, uwłaczających godności intelektualnej kupującego, to ich odróżnia od No1
Nie wiem dlaczego tak się uwziąłeś na No 1, ale wg mnie to jedyny porządny sklep we Wrocławiu. Sprzęt można pomacać przed zakupem/zamówieniem, bo po prostu jest.Tak jak napisałem wyżej, z pomacaniem przy odbiorze i płatnością gotówką po sprawdzeniu nie będzie najmniejszego problemu. Abfoto to nie jest tylko centrala w Wa-wie, ale ogólnopolska sieć sklepów, we Wrocławiu są dwa (były nawet trzy, ale jednego chyba już nie ma). Jedyna wada: realizacja zamówienia może trochę potrwać, bo z tym ostatnio u nich nienajlepiej (głównie z uwagi na bałagan w Canon Polska).