Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
Abfoto to nie jest sklep netowy tylko dawna sieć MJ Foto. Szkła można zamawiać w sklepie netowym i odbierać w którymś z "rzeczywistych" jak również pójść do któregoś z nich, wytargować rabat i zamówić bezpośrednio u sprzedawcy.
Podobnie jak w No 1. Rabat bez problemu można wytargować, a nawet sprzedawca nieraz sam proponuje, zwłaszcza jeśli bez faktury.
W No1 też raczej nie będzie, jeśli już to prędzej 24-105. W Polsce mało kto trzyma na stanie szkła za 5 k. Sklep szkło zamawia i macasz sobie jak już przyjdzie.
Nie wiem czy jest teraz akurat ten obiektyw, ale jeśli chodzi o ilość sprzętu, to te sklepy nie można absolutnie porównać do No 1, gdzie jest po prostu jest wszystkiego więcej. Jeśli nie ma to też bez problemu można zamówić.
W abfoto nie wciskają kitów, uwłaczających godności intelektualnej kupującego, to ich odróżnia od No1
Na Widoku jest sprzedawca, który uważa, że Canon ma najgorsze matryce na rynku, a FF (Full Frame) jest zupełnie bez sensu... (miałem okazję kiedyś osobiście na ten temat dyskutować). W No 1 nie spotkałem się z podobnymi tekstami.
Tak jak napisałem wyżej, z pomacaniem przy odbiorze i płatnością gotówką po sprawdzeniu nie będzie najmniejszego problemu. Abfoto to nie jest tylko centrala w Wa-wie, ale ogólnopolska sieć sklepów, we Wrocławiu są dwa (były nawet trzy, ale jednego chyba już nie ma). Jedyna wada: realizacja zamówienia może trochę potrwać, bo z tym ostatnio u nich nienajlepiej (głównie z uwagi na bałagan w Canon Polska).
Nie wiem dlaczego tak się uwziąłeś na No 1, ale wg mnie to jedyny porządny sklep we Wrocławiu. Sprzęt można pomacać przed zakupem/zamówieniem, bo po prostu jest.