Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
Można owszem, tyle że kupowanie szkła za 4 czy 5 kzł bez faktury raczej nie jest najlepszym pomysłem. A poza tym ceny startowe są tam zazwyczaj dość oryginalne, więc targowaniem i tak nie uzyskamy ceny . którą można uznać za dobrą (podkreślam: zazwyczaj a nie zawsze)
Z moich doświadczeń wynika, że właśnie "oryginalne" ceny mają na ul. Widok.
Głupoty gadają wszędzie, różnica polega na tym że w No1 mają one tylko jeden cel: wcisnąć klientowi na siłę jak najdroższy produkt. Panowie twierdzą, na przykład, że wszystkie nieoryginalne akumulatory to aparatów są do ****, że oryginalne filtry Cokin są rewelacyjne optycznie itd.
Osobiście kupiłem w No 1 dwie sztuki nieoryginalnych akumulatorów do 30D, których oczywiście ani na Widoku, ani na Dubois nie mieli.
To nie jest porządny sklep. I nie uwziąłem się na nich tylko kilka razy nie dałem się naciągnąć (parę razy musiałem tam coś kupić, bo mi się spieszyło, na szczęście nie były to rzeczy wielkie, bo przepłacałem strasznie). To że jest największy i sporo rzeczy tam można zobaczyć nie zmienia tego faktu.
Kupiłem w No 1 body 30D. Taniej znalazłem tylko na Allegro (ok. 100zł.), ale wolałem obejrzeć aparat przed zakupem. Byłem wcześniej na ul. Widok, gdzie oczywiście nie go mieli. Gość powiedział mi, że może zamówić sprzęt, ale zapłaciłbym za niego ponad 300zł więcej. Podziękowałem więc pięknie i poszedłem do No 1.