W prawie 100% pionowych kadrów, przynajmniej u mnie, mimo że posiadam masę pierdół Lumiquesta...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek wspominał o studio...Zamieszczone przez Jurek Plieth
I z tego powodu że wyczytałeś to w poradniku, nie można jej stosować w żadnym innym celu ? Nie rozumiem dlaczego zdjęcia w pomieszczeniach ograniczasz do portretów studyjnych i reportażu, dodatkowo nie rozumiem dlaczego jak Ci ktoś tłumaczy że obracany do pionowego kadru palnik w lampie jest mu potrzebny to Ty usilnie mu wmawiasz że nie jest podpierając się jakimś poradnikiem...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Może nie są do końca pewni że zawsze będą mieli sufit na sobą i mieli o co odbić światło, a ktoś fotografujący w domu w końcu ma prawie pewność że tun sufit w każdej sytuacji będzie ? Dodatkowo jeżeli można coś zrobić lepiej (bo rozumiem że nie zamierzasz się spierać że zdjęcie ze światłem błyskowym od sufitu będzie lepsze od błyśniętego na wprost) to ktoś tam tego nie robić bo tak robią fotoreporterzy (których warunki pracy są najcześciej diametralnie inne od większości obecnych na forum) ? Nawet różnorakie rozpraszcze robią cienie na ścianie których ja osobiście nie znoszę...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Nabijasz posty ?Zamieszczone przez Jurek Plieth