Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Sigma EF-500 DG Super

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

Nie obrazajcie sie. Tylko na tak na spokojnie popatrzcie: zaczalem od pytania o lampe sigmy, a na czym sie konczy? Na tym, ze sie nie znam, ze lampy na body nie nadaja sie do portretow, ze chce sobie kupic lampe z bajerami i ktora bedzie sie wyginac na wszystkie strony. Chyba jest to zboczenie z podstawowego toru dyskusji, nie? I chyba nie o to chodzi na forum, prawda? Ktos juz tu kiedys dobrze napisal, ze jada sie konkretne pytanie, to panuje cisza, a do pospierania zawsze chetni sie znajda
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Tokina 12-24/4 | Tamron 28-75/2.8 |
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

robson -> zadałeś pytanie dostałeś odpowiedź, polemizować zaczęłeś Ty i Ty zaczęłeś obrażać. Także Ty powinieneś przeprosić.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez robson
    Tez rozwazalem ten zakup, ale pomysl porzucilem, poniewaz glowica jest odchylana tylko w jednej plaszczyznie, a ja chce w dwoch
    Zastanów się jak często byś z tej opcji korzystał!
    Ja na przykład korzystałem bardzo często...
    Czyżby Twój piękny Metz nie miał obracanej głowicy i z tego powodu próbujesz udowodnić nieprzydatność tej funkcji ?

[ Dodano: 26-02-2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Cytat Zamieszczone przez Cychol
    ludzie, a jeżeli robson tak lubi robić? to co zabronicie mu?
    Oczywiście, że nie!
    Moja filozofia jest taka - jak się mało wie i ma małe doświadczenie, to należy czytać mądre książki i stosować się do zawartych tamże rad. Dopiero mając olbrzymie doświadczenie i wielką wiedzę można próbować łamać kanony. Rozpoczynanie od razu od końca, rzadko kończy się sukcesem. Czego jednak kol. robsonowi gorąco życzę.
    O jakich Ty kanonach za przeproszeniem mówisz ? Zrobienie zdjęcia z lampą odbitą od sufitu w pionowym kadrze to jest łamanie kanonów ?! ROTFL jak dla mnie...
    Robisz trochę zdjęć tym Metzem czy tylko go nosisz w torbie ? Bo z tej dyskusji wynika to drugie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    O jakich Ty kanonach za przeproszeniem mówisz ? Zrobienie zdjęcia z lampą odbitą od sufitu w pionowym kadrze to jest łamanie kanonów ?! ROTFL jak dla mnie...
    Ludzie najpierw uczyli się czytać, a potem dopiero pisać. Zdajesz się być zaprzeczeniem tej zasady

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Lamanie kanonow - eksploatacja lamp 380EX w fotografii portretowej, polegajaca na wykorzystaniu odbicia blysku od sufitu przy pionowych kadrach.

;-)

Dopiero zaczyna Awatar woland
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam

Robson, mam te lampe. Jesli chcesz cos konkretnie wiedzic to pytaj, chetnie odpowiem. Co prawda dziala z moim 300d dopiero tydzien, wiec nie odpowiem czy jest tak samo wytrzymala jak 550ex, to okaze sie zapewne z czasem, ale na reszte pytan postaram sie odpowiedziec.
    Ogolnie jestem z niej bardzo zadwolony, za 850 zl brutto z dwuletnia gwarancja realizowna w Polsce nic lepszego nie mozna dostac.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zaczalem od pytania o lampe sigmy, a na czym sie konczy? Na tym, ze sie nie znam, ze lampy na body nie nadaja sie do portretow
    Nikt ci nie mowil ze sie nie znasz, tylko przy okazji twojego wymieniania cech lampy dostales kilka porad dodatkowych odnosnie robienia takiego typu zdjec, jakie chcesz robic. To czy przyjmiesz te rady czy nie to twoj wybor... ale sposob w jaki ich nie przyjales byl mocno niekulturalny i to nie my tu sie czy ciebie obrazamy a raczej na odwrot.
    Owszem, zboczylismy nieco z watku, ale w dobrej wierze - podajac TOBIE porady.
    Sposob w jaki podziekowales za porady NAJEZDZAJAC na nas za te porady nie byl mily... i jak tu radzic komus kto w podziece napluje na reke zamiast ja uscisnac, bo ktos smial wykroczyc poza temat watku?

Wykroczenie poza temat i twoje pytanie bylo w celu pozytywnym - porad, a nie negatywnym jak np rozmowie o pupie Maryny czy pogodzie w wakacje - przemysl to i nastepnym razem rozwazniej zwracaj uwage na wszelkie wystapienia ponad twoje pytanie, jesli chcesz jakiekolwiek porady otrzymywac

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

OK. Uważam wątek za zakończony. Moim zdaniem nie mam za co przepraszać, bo za powiedzenie paru słów prawdy chyba nie

Jednakże chcę być w porządku i jeżeli kogos uraziłem, to przepraszam. Jednakże jeśli wystapię jeszcze z jakimś zapytaniem i będziecie chcieli mi dopowiedzieć, to proszę wyraźnie na temat
    Pozdrawiam
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW
    jakieś szpargały...

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moim zdaniem nie mam za co przepraszać, bo za powiedzenie paru słów prawdy chyba nie
    Chyba... zalezy jakimi slowami ujmujesz te "pare slow prawdy" .
    Jest na przyklad pewna roznica miedzy stwierdzeniem "rzygac mi sie chce jak ciebie slucham" a "nie zgodzilbym sie z twoim zdaniem" .

Bywalec Awatar robson
    Miasto
    okolice W-wy

Domyślnie

A to z rzyganiem, to nie słowa prawdy tylko wykrzyknik

OK. Przegiąłem!

WSZYSTKICH PRZEPRASZAM!!!!!
    Każdego czasemponoszą nerwy, prawda?
    Nie ma ludzi doskonałych
    EOS 10D + grip + RS-80N3
    Lowepro Computrekker AW