Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: który komputer wybrac?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz DoMiNiQuE jeśli uprawiając tę sofistykę chcesz powiedzieć, że "Mac najlepszy jest i basta" to rozumiem ale jeśli rozmawiamy jak ludzie rozumni to wiemy że idealnych rozwiązań po prostu nie ma i takie stwierdzenia są wyłącznie uogólnieniem nie mającym żadnego praktycznego znaczenia.
    Do takich zastosowan o jakich mowi autor watku mak jest lepszy i basta. Tutaj nie ma w ogole o czym dyskutowac. No ale jak ktos nie ma z makami doswiadczenia to raczej tego nie zrozumie. Ty szukasz swietego grala a my tu rozmawiamy o komputerze do zastosowan graficznych. Jesli PS to tylko mak. Po co sie meczyc?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Do takich zastosowan o jakich mowi autor watku mak jest lepszy i basta. Tutaj nie ma w ogole o czym dyskutowac. No ale jak ktos nie ma z makami doswiadczenia to raczej tego nie zrozumie. Ty szukasz swietego grala a my tu rozmawiamy o komputerze do zastosowan graficznych. Jesli PS to tylko mak. Po co sie meczyc?
    Ja niczego nie szukam. Dyskutujesz sam ze sobą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Pytania do znawców komputerowców.
    Posiadam płyte ASUS K8N4-E Deluxe i jedynie 512MB RAM. Chcę dołożyć przynajmniej dodatkowe 1GB RAMu.
    Czy mając dwie kości 512MB i 1GB mogą wystąpić jakieś problemy w działaniu kompa? Czy lepiej jest mieć wszystkie kości takie same czyli np 3 x 512MB?
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Moga byc rozne te kosci.
    Problem natomiast moze wyniknac z niekompatybilnosci ramu z plyta przy czym da sie go wyeliminowac upgradem biosu.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja bym pchnal te 512 i kupil 2x1GB takie same.

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

A ja też się podepne pod wątek, ponieważ trzeba będzie za niedługo zmienić komp (obecny się już sypie) złożyłem taki komplet:
    - Intel Core 2 Duo E6420 2,13 Gb LGA775 BOX
    - Abit AB9 PRO Intel P965 LGA775 (PCIE/DZW/LAN/SATA/RAID/DDR2)
    - Patriot 2GB (2x1GB) DDR2-800 LLK (Lowered Latency Kit) Dual Channel EP (Extreme Performance)
    - Seagate Barracuda 320GB SATA2 (ST3320620AS) NCQ
    - Galaxy GeForce 7900GS 256MB DDR3/256bit PCI-Express (1,2ns) (Cooler Master)
    - Pioneer DVR-112D
    - Alps 1.44 MB czarny
    - Be Quiet! Straight Power BQT E5 Dual Rail - 500W
    - CoolerMaster Mistique RC631 Czarny z Oknem

Doradzcie czy jest ok, ewentualnie co można by zmienić jednocześnie nie podnosząc za bardzo ceny całości (3300zł)... Z góry dzięki za pomoc komputerowcy-canonowcy...

Edit. A może dało by się na czymś zaoszczędzić??

Edit 2 i 3. Mała zmiana sprzętu po kosultacjach...
    Ostatnio edytowane przez czajna ; 09-05-2007 o 21:49
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów