Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: który komputer wybrac?

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Też coś o tym słyszałem. Chodzi chyba o to, że wolniej obsługuja pamięć im jest większa, ale wydaje mi się, że nadal szybciej niż HDD. Trzeba tylko mieć duże pliki, bo inaczej się to nie opłaci . Vista i XP 64 miały obsługiwać do 16GB Linux chyba więcej. Ciekawe jak sprawdziłyby się takie wartości
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Przy obecnych cenach i pojemnosciach dyskow twardych wstydzilbys sie podawac taki argument . 16GB HDD to ~16zl... strasznie duzo . Btw 8GB to za duzo... nie pamietam konkretnych argumentow ale ani Windowsy ani PS niezbyt dobrze sobie radza > 4GB.
    Windows XP i cs2 nie radza juz sobie z > 2gb ramu
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    (....) Opteron..., hmm to już wymiana całego kompa wchodzi w grę, no może poza dyskami. Jaki dokładnie poleciłbyś? jaką płytę i pamięci?
    jak się ma Opteron do CoreDuo ?
    Nie potrafię Ci tu nic doradzić. Po prostu od czasu do czasu mam możliwość popracować na takiej maszynce i różnica jest (trudno to wyrazić słowami ) - to po prostu inny świat. Mój kolega kupił to z jakiejś firmy, która ściąga używany sprzęt z Niemiec za niezbyt duże pieniądze. O dokładną konfigurację go dopytam, bo sam planuję coś takiego zapodać .
    Też jestem ciekawy jak się ma CoreDuo do maszyn dwuprocesorowych. Nawiasem mówiąc teraz kupił do drugiej stacji graficznej płytę na którą można wsadzić cztery procki . Płyta z dwoma prockami, pamięcią, kartami itd. + obudowa chieftec - kosztowała go 1700 zł - za takie coś to śmieszne pieniądze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar dominix
    Miasto
    Okpo Geoje South Korea

Domyślnie

Problemy z zarządzaniem pamięcią, z szybkością i podziałem mocy procesora/procesorów kończą się wraz z zakupem mac'a. Jeżeli nie rozbija się o pieniądze to polecam rzucić okiem w kierunku Apple'a - macbook/mackbook pro na laptopa lub coś stacjonarnego. Komfort pracy gwarantowany. Od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem mackbooka... minął okres błędów i wypaczeń witaj nowy świecie!

Pozdrawiam
    Dominik
    EOS 3, EOS 40D, EOS 7D, 17-40 f/4L, 28-135 f/3.5-5.6 IS USM, 75-300 f/4-5.6, 50 f/1.4,
    100 f/2.8 Macro USM, 580ex, kilka hoya hmc pro1, Lowepro SR 100 AW, CT AW Fotki tutaj

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominix Zobacz posta
    Problemy z zarządzaniem pamięcią, z szybkością i podziałem mocy procesora/procesorów kończą się wraz z zakupem mac'a. Jeżeli nie rozbija się o pieniądze to polecam rzucić okiem w kierunku Apple'a - macbook/mackbook pro na laptopa lub coś stacjonarnego. Komfort pracy gwarantowany. Od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem mackbooka... minął okres błędów i wypaczeń witaj nowy świecie!

Pozdrawiam
    Dominik
    Bardzo uogólniasz. To zależy jakie kto ma priorytety. Nie mam nic przeciwko tym sympatycznym komputerom ale nie jest to remedium na wszystkie problemy. Wszystko zależy od tego jakie kto ma potrzeby w tym względzie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardzo uogólniasz. To zależy jakie kto ma priorytety. Nie mam nic przeciwko tym sympatycznym komputerom ale nie jest to remedium na wszystkie problemy. Wszystko zależy od tego jakie kto ma potrzeby w tym względzie.
    Alez priorytety zostaly podane:

Cytat Zamieszczone przez Maciej_Grabowski Zobacz posta
    pomózcie prosze . głownie chdozi oczywiscie o obróbke zdjec w ps
    I wszystko jasne

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Alez priorytety zostaly podane:

I wszystko jasne
    Ja się odniosłem bezpośrednio do wypowiedzi cytowanego kolegi. Nie do całości stwierdzeń zawartych w tym wątku. Zresztą nawet biorąc pod uwagę te założenia to też odpowiedź nie jest tak jednoznaczna, bo dalej działa tu wiele czynników.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zresztą nawet biorąc pod uwagę te założenia to też odpowiedź nie jest tak jednoznaczna, bo dalej działa tu wiele czynników.
    Oczywiscie. Wlasnie te wszystkie czynniki przemawaja na korzysc maka

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Oczywiscie. Wlasnie te wszystkie czynniki przemawaja na korzysc maka
    Wiesz DoMiNiQuE jeśli uprawiając tę sofistykę chcesz powiedzieć, że "Mac najlepszy jest i basta" to rozumiem ale jeśli rozmawiamy jak ludzie rozumni to wiemy że idealnych rozwiązań po prostu nie ma i takie stwierdzenia są wyłącznie uogólnieniem nie mającym żadnego praktycznego znaczenia. Także ja bym zakończył tę jałową wymiane zdań w tym miejscu .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej_Grabowski Zobacz posta
    głownie chdozi oczywiscie o obróbke zdjec w ps
    Do stacjonarnego polecam przynajmniej dwa dyski twarde i przekierowac scratch PSa na dysk inny niz OS. Poza tym wazne jaki OS masz, jak skonfigurowany i jak bardzo zasmiecony. Odradzam tez Viste - poczekaj przynajmniej na sp1.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów