5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
a jaką konfiguracje możecie polecić do obróbki dużej ilości raw-ów z 5D
w tej chwili używam athlona 64 3000+,RAM 1 GB - szybkość a raczej jej brak zaczyna być irytująca...jak niskim kosztem tą konfigurację usprawnić?
dokupic ramu2x1gb ddr2 lub wiecej i smiga
![]()
z ram-em to nie tak różowo... mam 2+512MB , mogę jedynie dołożyć 1 GB, no i całość jeszcze tylko ddr - zastanawiam się czy warto jeszcze inwestować w ten zestaw czy raczej kupić coś nowego pod CoreDuo i ddr2
http://canon-board.info/showthread.php?t=21654
Tylko szczegolna uwage zwroc na moj komentarz odnosnie ram w podanym zestawie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
cos mi sie wydaje, ze nie ma co rezygnowac z procesora. Może zaszły jakieś zmiany w ciągu 3 ostatnich miesięcy ale wydaje mi się, że laptop powinien być kilkaste złotych (jezeli nie więcej niż tysiąc) droższy od stacjonarnego. Jeżeli tak jak stwierdził Vitez nie obrabiasz w terenie kupuj RAM, bo RAM'u nigdy za dużo, tylko pamiętaj, że Windows bierze z reguły 2xRAM na plik wymiany. Przy 8 GB pamięci łyka 16GB HDD na dzień dobry.
Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)
[SIGPIC][/SIGPIC]
używałem zoombrowser'a, ale teraz głównie Lighrooma - polubiłem go, PS'a na razie nie mam w wersji, która daje taką możliwość
mam jeszcze Capture One, ale jakoś nie mogę się do niego przekonać
Opteron..., hmm to już wymiana całego kompa wchodzi w grę, no może poza dyskami. Jaki dokładnie poleciłbyś? jaką płytę i pamięci?
jak się ma Opteron do CoreDuo ?