Szkło jest bardzo dobre, polecam. Jeżeli sobie życzysz mogę podesłać parę fotek zrobionych tym szkiełkiem do ciebie na maila.
Szkło jest bardzo dobre, polecam. Jeżeli sobie życzysz mogę podesłać parę fotek zrobionych tym szkiełkiem do ciebie na maila.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
Oszołom, a jak ci się sprawdza ogniskowa na N-ce? Podobno APS-H to najlepszy zakres.
Wrzuć tu może coś z 24mm, ew. może być 2.8.
a panie tez moga sie wypowiadac?![]()
koniecznie chcialam 24-105, bo ten zakres ogniskowych ma wielka przewage nad 24-70, ale przypielam do body oba, bo co innego czytac opinie, testy i specyfikacje, a zupelnie co innego popatrzec wlasnym okiem
no i popatrzylam najpierw przez ten, ktory chcialam, potem przez ten wiekszy, ciezszy, krotszy i drozszy, ktorego nie chcialam i wzielam ten drugi![]()
24-105 ma mase zalet, ale na szerokim koncu ma za bardzo [jak dla mnie] widoczna beczke, chlodniej odwzorowuje kolory niz 24-70 [z pierwszego obiektywu wydaly mi sie zdjecia bardziej niebieskawe, z drugiego bardziej złotawe] i w moim odczuciu rysuje troche bardziej plasko, nie tak przestrzennie/plastycznie
oczywiscie wcale nie twierdze, ze 24-105 to kiepski obiektyw!
gdybym mogla sobie pozwolic, kupilabym go rowniez - bylby wygodniejszy na bieganie z nim po mieście!
ale jakosc zdjec jest lepsza z 24-70
Zachowuje się bardzo dobrze. Kompletnie przestałem używać 16-35 f2.8.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja też bym sobie 24-105L zostawił, ale chwilowo mnie nie stać. Jak będzie to może znowu dokupię bo do "normalnych" zdjęć w "normalnych" warunkach to ten obiektyw przy 5D sprawuje się wyśmienicie (super zakres i ten IS...), idealna sprawa na wakacyjne wycieczki. Praktycznie nie trzeba brać innego szkła.
Mnie 24-70/2.8 jest potrzebny po to, by mieć najlepszą możliwą jakość i JASNOŚĆ. Pomijam fakt, że ma na siebie zarobić. Wiadomo w jakich (ciemnych) warunkach. Gdyby nie to, że jest kupowany w takich celach to bym się 24-105 z pewnością nie pozbywał.
Co do sprz3daży, to mam ofertę ze "swojego" sklepu. Zostawiam tam to szkiełko i z dopłatą biorę nowe.
FOTOINKWIZYTOR
do dwoch 5d podpiol bym 35 1,4 i 135 f2 poco wiecej do szczescia![]()