Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: 70-200 2.8 luzy

Domyślnie 70-200 2.8 luzy

Witam.
    Mam problem (lub tak mi się wydaje że mam ) z moim canonem 70-200 2.8 bez IS od kilku tygodni wydaje mi się że dostał jakiś dziwnych luzów na pierścieniu ustrości tak koło 1mm ale odczówalne i na korlusie (niby zapięty ale tak jakby jeszcze też koło 1-2 mm można było go pokręcić i teraz nie wiem czy poprostu jakoś mi się to wcześniej niezaóważyło na 350d bo wsumie jakoś tak mniej wiecej od przesiadki na 5D to jest , czy poprostu ja jestem przewrażliwiony, czy (i tego się obawiam) coś nie tak z obiektywem?
    Co do ostrości itd to jest bardzo dobrze ale jako że jest na gwarancji to jesli coś naprawiać to teraz a nie jak się gwarancja skończy a słoik sie rozsypie.

Jak jest u was czy też podobnie i one tak mają czy ten jest jakoś "słabo skręcony" ??
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Było już o tym sporo :smile: to normalne.

Pzdr.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    Co do ostrości itd to jest bardzo dobrze ale jako że jest na gwarancji to jesli coś naprawiać to teraz a nie jak się gwarancja skończy a słoik sie rozsypie.
    No to jak jest ostrosć to bym nie panikował. Luzy są i będą , a słoik tej klasy "po prostu" się nie rozsypuje .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

to że luzy na bagnecie to już wyczytałem tylko ten na pierścieniu mnie martwi a co do panikowania to tak jak już napisałem jeśli cokolwiek jest z nim nie tak to wole to na gwarancji naprawić
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Minimalne luzy muszą być ze względu na to że to metal. Inaczej by Ci się mógł zapiec .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mój egzemplarz z IS ma takie same "luzy" na pierścieniu ostrzenia ale dopiero zwróciłem na to uwagę. Nic się nie dzieje - tak ma być.

Domyślnie

To mnie troche uspokoiliście
    Poprostu biorąc do reki 17-40 tam nie mam ani pół milmetra luzu (na pierścieniach bo bagnet to wiadomo krótszy i może być nie czuć ) a przymierzam się do canona 24-70 i troche potestowałem ale eż zero luzów i pierścienie chodż znacznie cięzej ale widać mimo że canon i że eLa to i tak się każda różni .

martinbartnicki.com

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A mój 80-200 nie ma żadnych luzów, czy powinienem zacząć się martwić :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

ciechas
    Guest

Domyślnie

tez mam luz na bagnecie i to taki luzny luz bym powiedzial. Mniej wiecej milimetr mi sie obraca i zbaranialem pewnie nie mniej...

Uprawnienia umieszczania postów