Czasami uda trafić się na światło w odpowiednim momencie,a wiadomo do dynamicznej fotografi jest ono niezbedne.
Tej zimy planowałem trochę dynamicznych ujęć z ładnym światłem niestety mało było słonka![]()
Czasami uda trafić się na światło w odpowiednim momencie,a wiadomo do dynamicznej fotografi jest ono niezbedne.
Tej zimy planowałem trochę dynamicznych ujęć z ładnym światłem niestety mało było słonka![]()
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale chyba już kiedyś zdjęcie twojego koziołka na zachodzie słońca podziwiałem na interii. Bardzo mi się podoba- może coś o nim napiszesz ??
pozdr Robert
RobertN@
Zapewne chodzi o te fotografie
1.
W mglistym zachodzie słońca 1
2.
W mglistym zachodzie słońca 2
Zrobiłem je w ubiegłym roku.
Sprzęt-Canon Eos 300D+Canon EF 400mm f/5.6L USM.
Zrobiłem je późnym wieczorem gdy słońce chowało się za horyzont,było bardzo mgliście i światło słoneczne było bardzo fajnie rozproszone we mgle.
Robiłem je z ręki bez statywu.
Razem z koziołkiem była sarna pasły się na żerowisku,szkoda że udało mi się uchwycić w kadrze obie sarny
Zdjęcia robione do raw,tylko podstawowa obróbka tzn.poprawa temp.barwowej,nasycenia,kontrastu zero balansowaniaz kolorami.W Photoshopie tylko ostrzenie.Nigdy nie ostrzę fotografi podczas wołania raw dopiero później.
Nie wiem co więcej napisać to chyba wszystko,acha ciagle lubię te fotografie chodź minął już rok od ich zrobienia
Pozdrawiam.
Witaj papkin.
Z jakiej odległości robiłeś sikorki z Jupitera 135?
Ile to procent (tak PI razy DRZWI) kadru?
Sikorki są super, koziołek też fajny.
I potwierdzam opinię o Jupiterze.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Niełatwo mi napisać z jakiej odległości,myślę że to było około 1,5m-1,8m
a jest to około 80% pełnego kadru.
Nie jestem w stanie podać dokładniej.
Tak o te zdjęcia mi chodziło. Super są takie "nastrojowe"
pozdr Robert
szczena mi opadła i nie mogę jej dźwignąć, dla mnie rewelka
Rwewlacja. Respect (Jupiter wymiata)