Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Capture One LE - pytanie

r14
    Guest

Domyślnie Capture One LE - pytanie

Obrabiając RAW w Capture One LE nie mogę zmienić rozdzielczości fotki (odpowiednie pola są wyszarzone i nie można ich wyedytować).
    Nie znalazłem informacji na stronie producenta (w porównaniu poszczególnych wersji nie dopatrzyłam sie takiej informacji) ani na forum.
    Stąd moje pytanie, czy Capture One LE umożliwia zmianę rodzielczości zdjęcia przed zapisaniem "wywołaniem" go, czy muszę to robiś w innym programie?
    Jeśli nie można to jest to trochę kłopotliwe, bo pewnie aby nie stracić na jakości trzeba by zapisać tif'a, zresamplować, a następnie zrobić jpg?
    Ostatnio edytowane przez r14 ; 19-04-2007 o 10:25

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r14 Zobacz posta
    Obrabiając RAW w Capture One LE nie mogę zmienić rozdzielczości fotki (odpowiednie pola są wyszarzone i nie można ich wyedytować).
    Nie znalazłem informacji na stronie producenta (w porównaniu poszczególnych wersji nie dopatrzyłam sie takiej informacji) ani na forum.
    Stąd moje pytanie, czy Capture One LE umożliwia zmianę rodzielczości zdjęcia przed zapisaniem "wywołaniem" go, czy muszę to robiś w innym programie?
    .....

Jesteś pewien? Rozdzielczość (resolution) w moim LE moge zmienic na dowolną. Tylko po co?

Rozmiar (width i height) można zmienić robiąc Quick Proofa. Można ustawiać co 1%

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

r14
    Guest

Domyślnie

Wielkie dzięki, chodziło mi właśnie o rozmiar.

Uprawnienia umieszczania postów