Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 170

Wątek: ME w kopaną u nas! -))

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    czytaj chuckyy,
    nie napisalem ze mnie temat nie interesuje, napisalem tylko ze jest mi obojetne gdzie beda mistrzostwa.

Ale to jest temat własnie o tym, że ME będą w Polsce. A to Ci obojętne, więc... j.w.
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Uzależniony

Domyślnie

a tutaj kawalek dla tych naiwnych ktorzy nadal wierza ze polacy nawet na taka impreze jak euro2012 beda potrafili sie zebrac w sobie i nie dac d**y

jakze napawajaca optymizmem odpowiedz rzecznika PZPN:

Nie wiadomo nawet, kto miałby się zająć rezerwacją adresu internetowego. - Obecnie sytuacja jest patowa. Trwają przepychanki między PZPN a ministerstwem sportu, kto ma co robić - mówi rzecznik Zbigniew Koźmiński, który funkcję rzecznika związku sprawuje od początku marca.

reszta artykulu o domenie www.euro2012.pl w linku ponizej:
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,4076796.html

poprostu pieknie 2 dni po ogloszeniu a juz trwaja przepychanki i targi miedzy PZPN a ministerstwem kto i co ma robic - zapowiada sie bardzo ciekawie no ale to chyba bylo do przewidzenia ze beda tysiace takich ktorzy beda chcieli spic smietanke na tym wydarzeniu ale jak przyjdzie do robienia czegokolwiek sensownego, albo trzeba ruszyc 4 litery i sie zabrac do roboty to nie ma komu, przykre :/

ja chyba wybiore jednak Londyn2012 - zawsze to blizej
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony

Domyślnie

No i nie to zebym cos znowu marudzil, ale chyba wspominalem juz o tym wczesniej, ze na ME2012 skorzystaja 4 miasta (slownie: cztery) w ktorych odbeda sie mecze, reszta kraju zas ta cala zabawe im sfinansuje lub jak kto woli zasponsoruje, kosztem slabszego rozwoju infrastruktury itd. w tychze wlasnie biednych regionach, rozgrywki o 40mld euro z EU juz sie zaczely:

" Marszałek pomorski chce, by rząd zmienił listę projektów finansowanych z unijnych funduszy. Zamiast na Lubelszczyznę pieniądze trafiłyby do miast, gdzie będą rozgrywane mecze Euro 2012."

reszta do poczytania w linku ponizej:

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4080775.html

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miszaqq, widzę że musisz sobie troszkę poużywać na swojej ojczyźnie. Proszę bardzo. Ale dlaczego nie pomyślisz, zanim napiszesz?

Lubelszczyzna, być może i straci. Ale na przykłąd przyśpieszenie budowy autostrad to inwestycje wielo-wojewódzkie, które będą miały z samymi czterema miastami mało wspólnego. Na przykład A4 do granicy z Ukrainą ma w końcu prawdziwą szansę aby powstać. Podkarpackie tak zawsze politykom wisiało, że nie było na nią praktycznych szans. Dlatego moi koledzy z Krosna dojeżdżają do mnie do Kraka z fabryki w Krośnie (160km) w trzy godziny z narażeniem życia. W zimie nie wspominam, bo rekordy to i 6 godzin. Oni skorzystają na EURO2012. W Krakowie np. dzisiaj czytałem o planach przyśpieszenia i zmaterializowania rozbudowy lotniska, terminalu komunikacyjnego i budowy nowej drogi do portu lotniczego.

Poza tym, Unia daje część pieniędzy na regiony szczególnie mocno odstające od średniej europejskiej (w Polsce chyba kilkanaście województw ) i tych funduszy nie ruszą i nie zabiorą do Warszawy, bo nie mogą.

Dziwi mnie to, piszę po raz któryś, że jak dostajemy szansę, to zajmujecie się szukaniem dziur i sikaniem na to w czym żyjecie, aby tylko pokazać kto ma głowę "wyżej gówna". A ja poczekam i jak będzie EURO i będą autostrady, to się z was pośmieję. W każdym razie mam i mogę mieć nadzieję. A jak nie będzie? Cóż, dzisiaj nie ma i żyję szczęśliwie. Może być tylko lepiej.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kubaman - jestem z Lublina, bardzo ciesze sie z powodu EURO, ale nie widze zadnego powodu, dla ktorego mialbym rezygnowac z rozwoju mojego regionu na rzecz innych! tez chce w normalnych warunkach podrozowac i w tej kwestii mam gdzies slazakow, krakusow i wszystkich innych!
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

rozumiem, ale to nie kwestia rozwoju 4 (słownie: czterech ) miast jak raczył zauważyć miszaqq
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    Kubaman - jestem z Lublina, bardzo ciesze sie z powodu EURO, ale nie widze zadnego powodu, dla ktorego mialbym rezygnowac z rozwoju mojego regionu na rzecz innych! tez chce w normalnych warunkach podrozowac i w tej kwestii mam gdzies slazakow, krakusow i wszystkich innych!
    To zapytaj lepiej rządzących Lublinem dlaczego gdy był na to czas prezydent (czy kto tam decydował) miasta stwiedził że euro2012 nie będzie zawracał sobie głowy bo tylko głupi może wierzyć że Polska dostanie mistrzostwa (czy jakoś tak to było - ostatnio gdzieś w sieci bylo o tym głośno).. a Lublin z racji położenia blisko Ukrainy miał bardzo duże szanse na bycie miastem meczowym.
    Władz miasta nie wybierają w Warszawie tylko wybiera się na miejscu.. u nas obecny prezydent (był poprzednią kadencję) miał oparcie ponad 70% ludzi - nie zajmuje się pierdołami tylko sciąganiem kasy i budowami.. ludzie którzy przyjeżdżają do Kielc po 6 i wiecej latach nie poznają miasta więc to że gdzieś jest rozwój a gdzies nie ma to nie wina władz w Warszawie (mimo że ich nie lubię)

Pozdr
    Artur

Edit:
    Masz jakieś rozdwojenie jaźni czy coś? Sam napisałeś o tym:
    Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    poza tym Lublin akurat sam jest sobie winny, tj. pominiecie przy EURO 2012 zawdziecza swojemu poprzedniemu prezydentowi A. Pruszkowskiemu ( o zgrozo - z PISu). szanowny pan stwierdzil, ze nie warto zglaszac kandydatury miasta do grona ubiegajacych sie o rozgrywanie meczow, gdyz "i tak nie mamy szans" zeby bylo smieszniej - sam PZPN namawial(!) lubelakow,zeby sie zglosili, poniewaz ze wzgledu na polozenie geograficzne mieliby spore i realne szanse na dostanie puli meczow. i tak zamiast szansy, pan P. wolal jezdzic do Chin i Meksyku, zamiast modernizacji stadionu na 30k widzow obecny prezydent zdola wyciulac max 20k (bedzie to stadion wspolny z zuzlowym a mialy byc 2...).
    podsumowujac - 8 lat zmarnowanych w duzej mierze przez tego sk********!
    a teraz marudzisz, że Lublin będzie pominięty.. co Wrocław czy Gdańsk jest temu winny??
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 23-04-2007 o 00:09
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta

Poza tym, Unia daje część pieniędzy na regiony szczególnie mocno odstające od średniej europejskiej (w Polsce chyba kilkanaście województw ) i tych funduszy nie ruszą i nie zabiorą do Warszawy, bo nie mogą.
    klade to na karb byc moze twojego zmeczenia, ale chyba nie czytasz uwaznie, zwroc uwage na ten fragment wypowiedzi marszalka-buca:

"- Tak zwana ściana wschodnia Polski została objęta specjalnym programem Unii, a dodatkowo wschodnie województwa uczestniczą w programach dla całej Polski. To moim zdaniem nadmiar szczęścia. Pieniądze, które ma dostać wschód, czyli ponad 2 mld zł, można by oddać nam. (...) - uważa marszałek województwa pomorskiego Jan Kozłowski (PO)."

tak wiec jak widzisz $$ ktore mialy byc przeznaczone na wyrownywanie poziomow rozwoju zachodniej i wschodniej czesci kraju maja byc teraz jedynymi ktore poplyna na tzw. sciane wschodnia, natomiast te przeznaczone dla calego kraju, na jego rownomierny rozwoj maja byc skonsumowane przez 4 miasta w ktorych odebda sie mecze, no i sorry bardzo ale ja takze mam p.... pana marszalka gleboko tam gdzie swiatlo nie dociera, za takie wypowiedzi, UE po to przeznacza mld euro na najubozsze regiony aby wyrownywac szanse i poziom zycia mieszkancow w calej UE, ale panu marszalkowi najwyrazniej malo, a moze trzeba sie bylo zastanowic z czego sie taka impreze sfinansuje ? no ale hurra optymizm niektorych oszlomow wzial gore na zdrowym rozsadkiem i tak jak za budowe metra w wszawce placa wszyscy, tak wychodzi na to ze za impreze dla 4 (chyba) najbgoatszych i najwiekszych miast w polsce zaplaca ci najubozsi (sciana wschodnia)

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Masz jakieś rozdwojenie jaźni czy coś? Sam napisałeś o tym: [...]

a teraz marudzisz, że Lublin będzie pominięty.. co Wrocław czy Gdańsk jest temu winny??

co ma pominiecie Lublina przy euro2012 do proby zabierania mu przyznanych wczesniej pieniedzy na konkretne i zaplanowane cele z innego zrodla?

poza tym spojrz na mapne, jesli nie potrafisz sobie tego wyobrazic - trasy do Lublina i z Lublina do granicy powinny stanowic rownie wazny element komunikacji ze wzgledu na polozenie, o ktorym wspomniales...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Strona 15 z 17 PierwszyPierwszy ... 51314151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów