Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 170

Wątek: ME w kopaną u nas! -))

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

miszaqq, nie dość, że zostałem oszołomem, to jeszcze odbiegasz od tematu. Gdybyś w pierwszym poście napisał, że ściana wschodnia ucierpi kosztem np. podkarpacia (nota bene leżącego w ścianie wschodniej :LOL: ) to można by rozmawiac. Jednak napisałeś
    Cytat Zamieszczone przez miszaqq
    na ME2012 skorzystaja 4 miasta (slownie: cztery) w ktorych odbeda sie mecze, reszta kraju zas ta cala zabawe im sfinansuje lub jak kto woli zasponsoruje, kosztem slabszego rozwoju infrastruktury
    Tak nie jest, co widać słychać i czuć.

Punkt drugi:
    napisałem, że w polsce z funduszy wyrównujących szanse korzysta kilkanaście województw i Warszawa, im tych pieniędzy nie może zabrać. Nie znaczy to, że pośród tych kilkunastu województw nie może być przetasowań, ale w takim razie o kogo ci naprawdę chodzi? Wszak jedni biedni i drudzy biedni. No chyba, że myślisz TYLKO o Lublinie, bo to cię np. najbardziej dotyczy. Ale wtedy nie napisałes otwarcie, tylko ubrałes w opowiastki o czterech miastach rozwijających się kosztem biednych.

P.S> jeśli mnie pamięć nie myli to najuboższe w Polsce są Warmińsko Mazurskie i Lubuskie. Lubuskiemu do ściany wschodniej daleko, do Poznania, Wrocławia i autostrad bliżej.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A mnie bardziej martwi to:
    http://muzyka.onet.pl/0,1523728,newsy.html

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    P.S> jeśli mnie pamięć nie myli to najuboższe w Polsce są Warmińsko Mazurskie i Lubuskie. Lubuskiemu do ściany wschodniej daleko, do Poznania, Wrocławia i autostrad bliżej.
    chyba myli, bo z tego co ja pamietam najubozszym wojewodztwem w calej Unii jest lubelszczyzna wlasnie
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

faktycznie
    ale drugie jest podkarpackie, a to na pewno zyska sporo.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

"jesteśmy z Ukrainą na wspólnej drodze, i na tej drodze będziemy się posuwać"
    J. Kaczyński - premier RP

tylko kto zagra w jakiej roli ? bo patrzac pod katem historii polski to pewnie znowu ojczyznie zrobia (za przeproszeniem) kolo d***, no coz taka juz jej rola, srodkowo-europejskiej kurtyzany, daje komu moze
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    "jesteśmy z Ukrainą na wspólnej drodze, i na tej drodze będziemy się posuwać"
    J. Kaczyński - premier RP

tylko kto zagra w jakiej roli ? bo patrzac pod katem historii polski to pewnie znowu ojczyznie zrobia (za przeproszeniem) kolo d***, no coz taka juz jej rola, srodkowo-europejskiej kurtyzany, daje komu moze
    Teraz to IMO przegiąłeś

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

O przepraszam, akurat w kontekście kto był częściej posuwany, to kwestia co najmniej dyskusyjna Powiedzmy że w najlepszym wypadku to ta sama (żeby nie było OT ) liga :-D

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    miszaqq, widzę że musisz sobie troszkę poużywać na swojej ojczyźnie. Proszę bardzo. Ale dlaczego nie pomyślisz, zanim napiszesz?

Lubelszczyzna, być może i straci. Ale na przykłąd przyśpieszenie budowy autostrad to inwestycje wielo-wojewódzkie, które będą miały z samymi czterema miastami mało wspólnego. Na przykład A4 do granicy z Ukrainą ma w końcu prawdziwą szansę aby powstać. Podkarpackie tak zawsze politykom wisiało, że nie było na nią praktycznych szans. Dlatego moi koledzy z Krosna dojeżdżają do mnie do Kraka z fabryki w Krośnie (160km) w trzy godziny z narażeniem życia. W zimie nie wspominam, bo rekordy to i 6 godzin. Oni skorzystają na EURO2012. W Krakowie np. dzisiaj czytałem o planach przyśpieszenia i zmaterializowania rozbudowy lotniska, terminalu komunikacyjnego i budowy nowej drogi do portu lotniczego.

Poza tym, Unia daje część pieniędzy na regiony szczególnie mocno odstające od średniej europejskiej (w Polsce chyba kilkanaście województw ) i tych funduszy nie ruszą i nie zabiorą do Warszawy, bo nie mogą.

Dziwi mnie to, piszę po raz któryś, że jak dostajemy szansę, to zajmujecie się szukaniem dziur i sikaniem na to w czym żyjecie, aby tylko pokazać kto ma głowę "wyżej gówna". A ja poczekam i jak będzie EURO i będą autostrady, to się z was pośmieję. W każdym razie mam i mogę mieć nadzieję. A jak nie będzie? Cóż, dzisiaj nie ma i żyję szczęśliwie. Może być tylko lepiej.
    wyjątkowo sie z Tobą zgodze

pisanie iż ktos straci na Euro 2012 to paranoja... na ile sie nie myle najkrótsza droga do Lwowa i generalnie na Ukraine z Wawki biegnie przez Lublin wiec chcąc nie chcąc tez beda musieli w ten region zainwestowac przynajmniej w infrastrukture drogową, poza tym kasa zarobiona w trakcie Euro trafi w postaci podatków do budzetu a co za tym idzie bedą srodki na inne regiony...
    ale przede wszystkim nalezałoby sie zając tym jak te inne regiony moga zarobic na fali euro 2012 i jak sie wypromowac by jak najwiecej na tym skorzystac... a nie marudzic co niestety jest typowo polskie...

choc czy te drogi pobudują to inna sprawa... bo niewiadomo jak zareagują ekolodzy
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 25-04-2007 o 20:42 Powód: Automerged Doublepost
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Dopiero zaczyna

Domyślnie A to ci :)

Hmmm...
    A może to tylko taki zbieg okoliczności...
    http://www.wprost.pl/ar/?O=106301
    blickwn

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Jak dla mnie to było identyczne z reklamą iPodów;p
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Strona 16 z 17 PierwszyPierwszy ... 614151617 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów