Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 170

Wątek: ME w kopaną u nas! -))

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Szkoda, że to tylko Euro... Nie będzie ronaldinho... Ale na jakiś ciekawy mecz z chęcią się wybiorę na Stadion Narodowy w Warszawie - projekt wyglądał ciekawie Aż nie chce mi się wierzyć, że oni to wszystko zbudują. Że będą autostrady, że "w zimie drogowcy będą planować a na wiosnę ruszą z budową dróg".
    I had a dream...
    Ciekawe jak to się skonczy - ja jestem optymistą
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Tu chodzi o osiaganie scisle okreslonych celow (np. rozbudowa metra, komunikacji autobusowej, autostrad, rozwoj gastronomii itd),
    Tyle ze we Warsiawce i Polszy ogolnie, to wazniejsze od budowania metra jest to czy aby prezydent o dzien za pozno niepotrzebnego i niekonstutucyjnego papiera nie zlozyl.
    Ale pewnie przyspiesza budowe metra. I zamiast 2 to otworza ze 4 stacje do tego 2012!!

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Dlaczego lepsze? (bo ze nie gorsze do sie zgodze ;-)). Dokladnie to samo - i dokladnie ta sama argumentacja: "99% Polakow to katolicy wiec trzeba dolozyc do swiatyni" ---> "99% Polakow to kibice, wiec trzeba dolozyc do ME" ;-) A co ma zrobic ktos kto pilke nozna ma gleboko w d*** i wolalby zeby za te pieniadze powstalo troche szkol, drugie tyle przedszkoli, gdzies na wsiach, i zeby zostalo jeszcze na oplacenie kadry?
    Ja mam pilke nozna gleboko w d*** i bardzo sie ciesze, ze EURO 2012 bedzie w Polsce. Z tych powodow, ktore juz w tym watku wyluszczylem. Popatrz na to w ten sposob: niedawno odbywal sie koncert Solidarni z Bialorusia. Byli ludzie, ktorzy mieli dokladnie w d***, czy ta Bialorus bedzie wolna, czy nie (cokolwiek to znaczy). I byli tacy co marudzili (czlonkowie klubu marudera, ktorzy ujawnili sie m.in. w tym watku), ze "po co to", "na co to", "kto za to placi" itd i nic nie robili. Ale byli tez tacy co tez mieli w d****, czy Bialorus bedzie wolna, czy nie ale przy okazji rozstawili namioty, smazyli kielbase i kladli ta kielbase na wielka pajde chleba (pysznego) wysmarowanego smalcem (pysznym). Wiecie jakie kolejki do tego sie ustawialy? Ogromne! Wiecie ile na tym ci przedsiebiorczy ludzie zarobili? Duzo!

I wlasnie o tym mowie: co to ma do rzeczy, czy ty muflon lubisz pilke, czy nie? Tu chodzi o event EURO 2012, ktory mozesz wykorzystac albo nie. Bez eventu nie ma zadnej alternatywy, a z eventem jest. Pomysl jak mozesz na tym zarobic. Przeciez bogactwo spoleczenstwa bierze sie z zamoznosci jego obywateli.

EDIT:

Wy wciaz o tej Swiatyni. Mi tez sie nie podoba, ze idzie na nia publiczna kasa. Ale Swiatynia i Rydzyk to nie jest EVENT, ktory moze nakrecic lokalna gospodarke. A EURO 2012 to jest event, ktory dziala jak kolo zamachowe dla lokalnej gospodarki. Dlatego nie wiem, czemu porownujecie te dwie rzeczy?
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 18-04-2007 o 13:23
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Domyślnie

Dlaczego lepsze?
    Dlatego drogi muflonie, że nie żyjemy w Państwie Bożym św. Augustyna, ale Rzeczypospolitej Polskiej. Sport, imprezy masowe, dobra, w sumie igrzyska do zadań RP należą. Budowa świątyń jest zadaniem wspólnot, gmin wyznaniowych, czyli mi.in. parafii rzymskokatolickich.

Ale tak w ogóle to hurra!

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Budowa świątyń jest zadaniem wspólnot, gmin wyznaniowych, czyli mi.in. parafii rzymskokatolickich.

To widocznie w rządzie powstała jakaś wspólnota bo ponoć mają z budżetu dawać na ŚO.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    To widocznie w rządzie powstała jakaś wspólnota bo ponoć mają z budżetu dawać na ŚO.
    :smile: Będzie problem, bo księgowy im nie uzna tych wydatków;-) .

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No, a dokladnie, tak jak wyzej. Bo przeciez nie zabiora Rydzykowi albo ktoremus tam z kolei sanktuarium... - predzej wstrzymaja podwyzki gdzies w budzetowce, zlikwiduja ta czy tamta pozyteczna instytucje... w skrocie to, o czym napisal Snow. Swoja droga, fajne sformulowanie, przyda mi sie we flamewarach gdzie indziej ;-)
    Ale nie wierzysz w to co piszesz ? Uważasz, że jak nie wydadzą pieniędzy na EURO to one pójdą na "budzetówke" lub inną "pożyteczną instytucję"? cóż ja raczej uważam, że pójdą "do lasu" czyli jak zwykle znikną w czarnej dziurze.

Ktora? Aktualna raczej za 5 lat rzadzic nie bedzie, wiec moga sobie pozwolic na olanie tematu.
    No myślę, że włąsnie obecna "klasa" rzadząca bedzie chciała sobie dzięki EURO załatwić kolejne lata zasiadania na Wiejskiej i dlatego raczej nie oleja tematu.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    Dlatego drogi muflonie, że nie żyjemy w Państwie Bożym św. Augustyna, ale Rzeczypospolitej Polskiej.
    No dokladnie, i w "Krolestwie Skorzanej Latki tez nie" - i w konstytucji nie ma zdaje sie zapisow o "wiodacej roli futbolu w zyciu..." albo odwolan do niego w preambule, hemm? A schodzac juz naprawde na najnizszy poziom ;-) "Sport, imprezy masowe i igrzyska" to dokladnie ta sama kategoria potrzeb co religia. Ktos woli jedno, ktos preferuje drugie.

Cytat Zamieszczone przez jatzzek
    Ale Swiatynia i Rydzyk to nie jest EVENT, ktory moze nakrecic lokalna gospodarke.
    Oczywiscie ze jest! Wiesz ile kasy mozna wyciagnac z tzw. pielgrzymow? I to non stop, kazdego roku, a nie raz, z wielka pompa a potem cisza....

Cytat Zamieszczone przez kami74
    Ale nie wierzysz w to co piszesz ? Uważasz, że jak nie wydadzą pieniędzy na EURO to one pójdą na "budzetówke" lub inną "pożyteczną instytucję"? cóż ja raczej uważam, że pójdą "do lasu" czyli jak zwykle znikną w czarnej dziurze.
    Tak, bo z powietrza sie te pieniadze nie wezma (chyba ze Lepper dodrukuje). A roznica bedzie taka, ze w jakiejs wiejskiej szkole w Pipidowie Gornej zamiast biednie, bedzie bardzo biednie.
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 18-04-2007 o 13:39

Uzależniony

Domyślnie

Przez chwilę myślałem, że wasze narzekania to żarty ale zaraz Dominique mnie otrzeźwił. Sam nie byłem zwolennikiem euro w naszym kraju bo wydawało mi się, że nie damy rady się właściwie przygotować i będzie wielka kompromitacja. Skoro jednak uefa doszła do wniosku, że nam się uda, organizatorzy są tego pewni a rząd na pewno zrobi wszystko co w swojej mocy żeby móc się czyms pochwalić przed wyborami to może nie będzie tak źle. Dodatkowo kilka miast będzie miało nowoczesne stadiony i przynajmniej nie będzie wstyd jak przyjedzie klub z zagranicy na np mecz pucharu uefa.
    A a propos podatków, jeżeli sie komuś nie podoba idea przeznaczania jego pieniędzy na drogi i stadiony to może niech jedzie pomieszkać w afrykańskim buszu gdzie podatków się nie płaci, nie ma dróg i stadionów i nikt nie rozkopuje ścieżki do maminego obiadku.
    Najprościej jest zrzędzić i żyć w zacofaniu. Plus z tego taki, że można wtedy dalej zrzędzić.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    czyli jak zwykle znikną w czarnej dziurze.
    No no, ciekawe skąd sie biorą pensje dla lekarzy, policjantów, strażaków.... skoro zawsze pieniądze każdego podatnika przepadają
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów