miszaqq, nie dość, że zostałem oszołomem, to jeszcze odbiegasz od tematu. Gdybyś w pierwszym poście napisał, że ściana wschodnia ucierpi kosztem np. podkarpacia (nota bene leżącego w ścianie wschodniej :LOL: ) to można by rozmawiac. Jednak napisałeś
Cytat Zamieszczone przez miszaqq
na ME2012 skorzystaja 4 miasta (slownie: cztery) w ktorych odbeda sie mecze, reszta kraju zas ta cala zabawe im sfinansuje lub jak kto woli zasponsoruje, kosztem slabszego rozwoju infrastruktury
Tak nie jest, co widać słychać i czuć.

Punkt drugi:
napisałem, że w polsce z funduszy wyrównujących szanse korzysta kilkanaście województw i Warszawa, im tych pieniędzy nie może zabrać. Nie znaczy to, że pośród tych kilkunastu województw nie może być przetasowań, ale w takim razie o kogo ci naprawdę chodzi? Wszak jedni biedni i drudzy biedni. No chyba, że myślisz TYLKO o Lublinie, bo to cię np. najbardziej dotyczy. Ale wtedy nie napisałes otwarcie, tylko ubrałes w opowiastki o czterech miastach rozwijających się kosztem biednych.

P.S> jeśli mnie pamięć nie myli to najuboższe w Polsce są Warmińsko Mazurskie i Lubuskie. Lubuskiemu do ściany wschodniej daleko, do Poznania, Wrocławia i autostrad bliżej.