nic z tego jabłko nie zrobi... musieli by oskarżyć kilka stacji tv które w podobny sposób wykonali swoje video-jingle...![]()
nic z tego jabłko nie zrobi... musieli by oskarżyć kilka stacji tv które w podobny sposób wykonali swoje video-jingle...![]()
kilka elementów graficznych jest łudząco takie same
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
Nie jest. Obydwa filmiki są zrobione ta samą techniką to fakt. Tylko, że technika, sposób, rodzaj muzyki raczej nie podlega opatentowaniu. Można ten filmik oskarżać o naśladownictwo, co może nie jest najwyższego lotu, ale nie o plagiat. Naśladownictwo - zwłaszcza w fotografii - jest dość powszechne. Zobaczyłem zdjęcie, które mi się podoba i usiłuję je powtórzyć. Nie skopiować ale powtórzyć. Pojechać w to samo miejsce, użyć zbliżonej techniki (lub zupełnie różnej) i zrobić swoje zdjęcie. Styl to też naśladownictwo w pewnym sensie. Każdy ze stylów w malarstwie to pewien rodzaj naśladownictwa mistrza. Low-key to technika, sposób fotografowania, sposób przedstawiania rzeczywistości. Czy jeżeli ja zrobię zdjęcie w tej technice to będzie to plagiat bo modelka podobna i podobnie ubrana?
EDIT: Posiadając "drugi stopień umuzykalnienia" tj. rozróżniając walc wiedeński od walca drogowego (pierwszy to rozróżnienie grają czy nie) może nie powinienem się wypowiadać na temat muzyki ale.... jak dla mnie obydwie aranżacje są zdecydowanie różne choć "zbliżone tonalnie". To tak jak piosenki The Beatles - wszystkie są podobne czyli plagiatowali sami siebie???
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 13-05-2007 o 09:44
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
alez tu nie chodzi o dochodzenie jakis racji tylko o rogłos...
Apple wtopi bez dwoch zdan ale za to ile razy beda za to za darmoche we wszystkich mediach padac słowa apple i Ipod ?![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Widzieliście co działo się wczoraj w Krakowie? Widzieliście ten arsenał maczet, kijów itd zarekwirowanych??
Podtrzymuję zatem zdanie, że w Polsce boiska powinni zaorać. I tyle.
Od lat nie potrafią sobie ci nieudacznicy (policja i ci wyżej) poradzić z tym marginesem. Bo nie daj Boże któryś kibol w łeb dostanie i skaleczy sobie łokieć lub kolankoPowinni ich wyciąć do pnia!
na kiboli to sposob wymyslił J Korwin-Mkikke swego czasu proponując by wybudowac cos na kształt koloseum albo zaadoptowac na ten cel jakis nawet idący do rozbiórki stadion...
spedzic kiboli wszystkich druzyn wrzucic im tam kontenery z nozami, maczetami, kijami, łancuchami, siekierami i wszystkim czym sie da okaleczyc... otoczyc podwójnym kordonem wojska by nic nie uciekło i niech sie wytłuką a ostatniego jaki zostanie zamknąc....
bedzie po temacie![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
euro 2012 in Poland www.youtube.com/watch?v=OA8WNLB37Ew
(zapożyczone od Bonka)