Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: MICRODRIVE vs COMPAKT FLASH

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

nie przypominam sobie postu na forum o padnietym sandisku. o kingstonach bylo cos kiedys.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar kml
    Miasto
    z księżyca

Domyślnie

W takim razie jezeli komuś kiedyś padła jakaś karta to prosiłbym o napisanie jaka i po jakim czasie ...

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

przeszukaj archiwum grupy pl.rec.foto.cyfrowa

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kml
    W takim razie jeżeli komuś kiedyś padła jakaś karta to prosiłbym o napisanie jaka i po jakim czasie ...
    Mnie zdechła 512 Kingstona. Po 3 miesiącach. Zaczęło się od niemożności skopiowania zrobionych zdjęć, a zaraz potem zaczęła odmawiać zapisywania podczas robienia zdjęć.

Teraz używam od niecałego roku 1GB Sandisk i do tej pory jestem zadowolony, ale...

W zeszłym tygodniu miałem dwukrotnie dziwny objaw przy zgrywaniu bezpośrednio z aparatu (używam często tej opcji, bo wieczorami w ogóle mi się nie śpieszy...):
    Po podłączeniu kabla do USB i uruchomieniu aparatu - automatycznie, jak zawsze, uruchomił się Browser canonowski, który zaraportował, że w aparacie nie ma zdjęć. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu aparatu wszystko było OK. Nie wiem, czy to ma coś wspólnego z kartą, ale miało miejsce, więc informuję.
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziemna
    W zeszłym tygodniu miałem dwukrotnie dziwny objaw przy zgrywaniu bezpośrednio z aparatu (używam często tej opcji, bo wieczorami w ogóle mi się nie śpieszy...):
    Po podłączeniu kabla do USB i uruchomieniu aparatu - automatycznie, jak zawsze, uruchomił się Browser canonowski, który zaraportował, że w aparacie nie ma zdjęć. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu aparatu wszystko było OK. Nie wiem, czy to ma coś wspólnego z kartą, ale miało miejsce, więc informuję.
    hmm moim zdaniem kwestia aparatu ew. komputera - ja cos namieszalem przy instalacji i teraz w ogole programy canona nie widza aparatu... i nie dziala mi canon capture
    sprawdze sobie na laptopie czy tam jest ok, bo nie sadze zeby aparacik nawalal

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ziemna, też miałem czasem podobne objawy, ale wyłącznie pod Win. Pod linuxem nic takiego nie było. Obstawiam sterowniki.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Obstawiam sterowniki.
    Szczerze? Ja też. Moim zdaniem podejrzany jest SP2 do WinXP. Zaraz po jego zainstalowaniu program dedykowany Canona przestał móc drukować fotki. Muszę poszukać, czy jest aktualizacja.
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Coś już napisał Awatar kml
    Miasto
    z księżyca

Domyślnie

Ja nigdy nie używałem żadnych brouswerów canonowskich tylko wchodze w mój komp , w d60 i kopiuje jak z dysku na dysk chociarz jutro sie to kończy poniewarz dotrze do mnie czytniczek który zamówiłem
    aha dodam że aby można było tak zgrywać zdjecia musizłem zainstalować stery EOSD60Firmware104E ale to może tylko w d60 ...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów