Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Czy można kupić starsze wersje Photoshopa niż CS2?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Kup sobie starego Photoshopa nawet wersje 5 byle by byla pelna i dokup sobie upgrade ktory jest o wiele tanszy i wyjdzie Ci na to samo. Jak jak np kupowalem Corela to zakupilem w Stanach wersje 8 za grosze a za 99$ dokupilem upgrade do 12... teraz co prawda jest X3 ale nie korzystam z tego na tyle profesjonalnie zeby sie w kazda jedna wersje bawic.

Tylko tyle ze w USA oryginalnosc programu stwierdza sie po tym czy masz oryginalny nosnik . W Polsce to trzeba jakies rachunki i inne paragony przedstawiac (nie wiem po jakiego grzyba). Niedlugo to jeszcze trzeba bedzie skarpetki w ktorych sie to akurat kupowalo dolaczac.(

Nie wiem jak jest w przypadku gdybys zakupila program legalnie w USA i uzytkowala w Polsce?
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Mam podobne pytanie, w tej chwili ma photoshopa 5,z jakiegoś aparatu upgratować do cs2 można dopiero od wersji 5.5. Myślałam o kupieniu na razie 7.0 na allegro i pod tym kątem przeglądam je, a potem a rok uprade do cs2/cs3. Czy elements 5 różni się bardzo od photoshopa 7 i czy mając go można potem taniej zakupić cs2?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hallgerd Zobacz posta
    Mam podobne pytanie, w tej chwili ma photoshopa 5,z jakiegoś aparatu upgratować do cs2 można dopiero od wersji 5.5. Myślałam o kupieniu na razie 7.0 na allegro i pod tym kątem przeglądam je, a potem a rok uprade do cs2/cs3. Czy elements 5 różni się bardzo od photoshopa 7 i czy mając go można potem taniej zakupić cs2?
    Z elements (nieważny numer) można upgradować nawet i do CS3 tyle że upgrade kosztuje 550$. Upgrade z photoshopa 7 do CS3 około 200$.
    Smiena 8M

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja kupiłem PS 6, zarejestrowałemw Adobe, dostałem fakture i jakiś skaner że niby OEM

Upgrade mi nie jest potrzebny wiec za 400 zł mam to co chciałem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Kupowac wersje z US albo Kanady. Nie sadze ze warunek oryginalnosci to zakup w Polsce. CO w przypadku keidy potrzebuje wersji anglojezycznej?
    Jak potrzebowalem Windowsa 98 SE to mieli tylko Polskie wszedzie a ja nie chcialem bo mi wygodniej na angielskim pracowac. I co? Powiedza ze mam nielegalnie bo w Polsce nie jest kupione? Moj ojciec jest US po polsku nie mowi wiec jak? Ma kupowac polskie wersje zeby miec oryginaly? Idiotyzm! Pomijajac to ze wersje US sa o wiele tansze bo tam sie nie narzuca chorych cen. U nas swego czasu upgrade byl tanszy o 200 zl od full wersji!
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

Radzę najpierw zajrzeć tu:
    http://canon-board.info/showthread.p...e+kupi%B3by%B6

"Upgrade jest legalny jeśli legalna jest podstawa do jego wykonania.
    Jeśli to jest OEM to legalny jest tylko ze sprzętem, z którym został zakupiony (wersje OEM, Bundle) i nie może być rozdzielany.
    Adobe Photoshop 6.0 OEM występował z drogimi skanerami poligraficznymi (cena zestawu przewyższała cenę samego programu) i tylko z takimi modelami na jakie była podpisana umowa między producentami jest legalny.
    Jeśli nie posiada Pan takiego sprzętu nie ma podstawy legalnej do upgrade.

Bliższą interpretację prawną dostanie Pan od kancelarii prawnej SKS Legal przedstawiciela organizacji BSA reprezentującą Adobe w sporach prawnych
    ."

a potem tu:
    http://www.bsa.org/poland/
    i nie dywagować co jest legalne a co nie. To się zwykle okazuje podczas "niespodziewanej" kontroli....Większość starych wersji kupowanych obecnie z jakimś sprzętem nie jest "mile widziana" i w większości wypadków już na pierwszy rzut oka wygląda podejrzanie. Co prawda od firm sprzedających legalnie programy Adobe też trudno wydobyć oficjalne oświadczenie w tej sprawie, ale lepiej być bardziej przezornym niż mniej uświadomionym przy płaceniu kar.

Bywalec Awatar MarcinekP
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Rpoto napisał:
    Klient może poprosić o licencje programu, jeśli zdjęcia były obrabiane.
    Nie zapłacić za zdjęcia jak jej nie ma.

Znam taki przykład.
    Projekt zrobiony w AutoCad. Klient po otrzymaniu projektu poprosił o licencję, której nie było. Projekt zatrzymał. Oznajmił, że zapłaci jak otrzyma do wglądu licencję.
    Dodam, że projekt był więcej wart niż sam program.
    ciekawe czy klient zapłacił podatek od przychodu.
    Bo napewno przychodem u niego bedzie nieodpłatne nabycie...:-D
    ___
    Canon

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie. Faktycznie nie pomyślałam o jakiejś kontroli z urzędu..brrr dzięki za ostrzeżenie. I w ogóle te pirackie kopie to faktycznie wstyd Mam jeszcze jedno pytanko:

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Także polecam zakup elements 5, jak działalność zacznie przynosić wymierne korzyści zawsze możesz go ugradować do CS3. (...)
    Czy mając Elements 5 wystarczy kupić CS3 UPGRADE i już mam pełniutką wersję Photoshop CS3 ? Czy wersję upgrade dokupuje sie tylko do wersji poprzedniej czyli CS2?

Pozdrawiam wszystkich :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aha, przepraszam, nie doczytałam postów do końca. Czyli, że ceny upgrade'ów różnią się w zależności od wersji, którą już posiadamy. Ale co do tej wersji, która można uaktualniać też są jakieś wymogi - musi to być conajmniej to czy tamto. Chyba dobrze zrozumiałam. Ale wciąż nie wiem co minimalnie musiałabym kupić teraz żeby móc do tego potem dokupić upgrade CS3. Gdyby ktoś wiedział to proszę, napiszcie.
    Ostatnio edytowane przez monikenka ; 20-04-2007 o 17:35 Powód: Automerged Doublepost

borsuk187
    Guest

Domyślnie

Moge poradzic tylko jedno. Popytaj w agencjach reklamowych i studiach graficznych. Czesto chca sie pozbyc starego softu. Ja wyprzedalem Photoshopa 7 za 500 zlotych.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki za ten ostatni pomysł, to jest dobra myśl! Muszę się rozejrzeć.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów