Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Czy można kupić starsze wersje Photoshopa niż CS2?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Czy można kupić starsze wersje Photoshopa niż CS2?

Witam serdecznie,
    Czy orientujecie się może czy można kupić starszą wersję Photoshopa niż CS2 - chodzi mi o program oryginalny? W czym w praktyce CS2 przewyższa poprzednika? Dodam, że chodzi mi o obróbkę zdjęć ślubnych, do tej pory miałam nielegalną wersję Photoshop 7 (i tą znam od strony praktycznej) ale teraz z racji otwarcia własnej działalności wolałabym program oryginalny tylko CS jest dla mnie w tej chwili dość drogi.
    PS. A wiecie może jak to jest z tymi pirackimi kopiami programów, czy to niebezpieczne bo np. ktoś może to namierzyć przez internet i płaci się karę, tak?
    Wielkie dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :-)

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do PS-a to poszukaj na Allegro. W normalnym obiegu raczej ciężko będzie.
    A jeśli chodzi o nielegalne programy to tak samo, jak z nielegalnie posiadanym (czyli kradzionym) samochodem. Tak, za kradzież karę się ponosi. A jaka jest wykrywalność, to już inna kwestia.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikenka Zobacz posta
    Dodam, że chodzi mi o obróbkę zdjęć ślubnych, do tej pory miałam nielegalną wersję Photoshop 7
    Ja bym się publicznie nie przyznawał.

ale teraz z racji otwarcia własnej działalności wolałabym program oryginalny tylko CS jest dla mnie w tej chwili dość drogi.
    Moze nie jest za drogi, tylko ty za tanio robisz zdjęcia?

PS. A wiecie może jak to jest z tymi pirackimi kopiami programów, czy to niebezpieczne bo np. ktoś może to namierzyć przez internet i płaci się karę, tak?
    W firmie raczej juz nikt się nie odważy dziś mieć piratów.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec
    Miasto
    Wyspa Uznam

Domyślnie

...
    Wielkie dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam :-)
    Klient może poprosić o licencje programu, jeśli zdjęcia były obrabiane.
    Nie zapłacić za zdjęcia jak jej nie ma.

Znam taki przykład.
    Projekt zrobiony w AutoCad. Klient po otrzymaniu projektu poprosił o licencję, której nie było. Projekt zatrzymał. Oznajmił, że zapłaci jak otrzyma do wglądu licencję.
    Dodam, że projekt był więcej wart niż sam program.
    Czytam. Czytam.
    Robert
    Kalibrajce na Wyspach

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rpoto Zobacz posta
    Klient może poprosić o licencje programu, jeśli zdjęcia były obrabiane.
    Nie zapłacić za zdjęcia jak jej nie ma.

Znam taki przykład.
    Projekt zrobiony w AutoCad. Klient po otrzymaniu projektu poprosił o licencję, której nie było. Projekt zatrzymał. Oznajmił, że zapłaci jak otrzyma do wglądu licencję.
    Dodam, że projekt był więcej wart niż sam program.
    To tak samo jak by prosić murarza o dowód zakupu kielni po wykonaniu roboty. Myślę , że klient szukał haka by nie zapłacić i takiego znalazł. Bo czy wykonawca będzie dochodził swoich praw (zapłaty) w sądzie wiedząc, że na kradzionym pracował. A jak się skończyło?

Domyślnie

Do takiej obróbki spokojnie wystarczy PhotoShop Elements 5 - chyba nawet szybciej i wygodniej, a jest 10-krotnie tańszy.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://allegro.pl/item185385538_adob...komercyj_.html
    Swego czasu pojawiał się jeszcze Photoshop 6.0, sprzedawany jako OEM z jakimiś badziewnymi skanerami (w cenie programu) ale teraz coś nie widać.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 17-04-2007 o 15:14
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

W czym w praktyce CS2 przewyższa poprzednika?
    O niebo lepsza obróbka rawów.

Przez internet? Jak masz własną działalność to w każdej chwili mogą ci zrobić kontrolę, chociażby z urzędu.
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Także polecam zakup elements 5, jak działalność zacznie przynosić wymierne korzyści zawsze możesz go ugradować do CS3. Na dzień dzisiejszy to koszt 550$. W ogólnym rozrachunku nic nie przepłacisz. Najważniejsze że na starcie masz legalny program za niewielkie pieniądze, który tak naprawdę niewiele ustępuje dużemu bratu patrząc z punktu widzenia fotografa.
    Smiena 8M

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Korzystasz z czyjejś pracy wykonując własną, daj twórcom oprogramowania zarobić, co? Jakbyś się czuł, jakby (...) [jesteś dorosły, dopisz sobie resztę].

Na allegro możesz trafić na 6kę oem do jakichś dziwnych skanerów - taka licencja jest AFAIK ok.
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów