Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Czas synchronizacji z lampą błyskową

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale "Third Party-Off-Shoe-Cord" będzie przenosił HSS z tego co mogę sobie wyobrazić?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Ale "Third Party-Off-Shoe-Cord" będzie przenosił HSS z tego co mogę sobie wyobrazić?
    Jeśli to jest taki off-shoe cord przenoszący ettl to będzie.
    Tylko, że wyczytałem tu na forum o problemach z działaniem takiego wynalazku. Chodzi o niepewny styk itd. Cena firmowego nie jest może promocyjna ale znów nie zwala na kolana.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tutaj skomplikowaność wynalazku nie jest aż tak ogromna, a i estetyka i odczucie dotykowe nie jest ważne (patrzę teraz z perspektywy gripa deltowego), więc chyba zaryzykuję, bo dużo tracę mając lampę na stopce

Jak jest HSS, to już powoli szykuję kasę

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Tutaj skomplikowaność wynalazku nie jest aż tak ogromna, a i estetyka i odczucie dotykowe nie jest ważne (patrzę teraz z perspektywy gripa deltowego), więc chyba zaryzykuję, bo dużo tracę mając lampę na stopce

Jak jest HSS, to już powoli szykuję kasę
    Tak jak pisał piast9 wyżej - poczytaj choćby forum - cokolwiek znalazłem na temat podróbki off shoe corda to były negatywne opinie, więc kupiłem oryginał który zresztą pewnie zaraz sprzedam bo kupię ST-E2 które w US wychodzi w akceptowalnej cenie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tu nie chodzi o estetykę a wyłącznie o sprawy funkcjonalne. To po prostu nie działa dobrze, przerywa, są kłopoty.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Faktycznie, przeczytałem i >50% opinii negatywnych. Przerzucam się na [pc-pc, albo na chinola] + ew filtr ND żebym nadal mógł dopalić w plenerze, ale bez f/32 na szkle Przed zakupem pożyczka od znajomego i ze 2 dni testów

Dopiero zaczyna Awatar hroopek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie się pogubiłem..

szanowne grono... chyba się pogubiłem... podczepiłem po kablu do canona lampę minolty 5200i. Lampka zarówno z kabla jak i z fotoceli wydala max 1/50
    o co chodzi... ? dlaczego?
    Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Starsze lampy bardzo czesto maja synchro na poziomie 1/60.
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    A słyszałeś o czymś takim jak HSS w dedykowanych lampa błyskowych obojętnie czy to lampa Canon, Sigma czy Metz. I wtedy synchronizację mamy z dowolnym czasem. Synchronizacja do 1/250 jest ograniczona tylko do lamp studyjnych lub lamp bez hss
    Witam!
    Posiadam dedykowaną lampę Błyskową do Canona 580EX II, tylko gdy używam czasu krótszego niż 1/200 (przy włączonej w lampie synchronizacji z krótkim czasem naświetlania) przy 1/250, na zdjęciu widoczny jest jeden z listków migawki. Czego nie napisałem na wstępie a co może być kluczowe w tym poście Problem ten pojawia się kiedy lampa ta wyzwalana jest przez bezprzewodowy wyzwalacza Phottix Atlas (gdzie max czas synchronizacji wynosi 1/250) dlaczego wiec przy prędkości 1/250 mam taki zonk?

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

dlatego, ze HSS dziala TYLKo na lampie na stopce / podlaczonej przewodem TTL / wyzwalanej radiem z obsluga TTL. Aparat MUSI "widziec" lampe na stopce - w ten czy inny sposob.

Dlaczego z lampa dedykowana ( nawet po kablu ! ) synchro jest 1/200 a ze studyjnymi 1/160 ? -to jest pytanie !
    Canon Elinchrom

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów