Ale "Third Party-Off-Shoe-Cord" będzie przenosił HSS z tego co mogę sobie wyobrazić?
Ale "Third Party-Off-Shoe-Cord" będzie przenosił HSS z tego co mogę sobie wyobrazić?
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Tutaj skomplikowaność wynalazku nie jest aż tak ogromna, a i estetyka i odczucie dotykowe nie jest ważne (patrzę teraz z perspektywy gripa deltowego), więc chyba zaryzykuję, bo dużo tracę mając lampę na stopce
Jak jest HSS, to już powoli szykuję kasę![]()
Faktycznie, przeczytałem i >50% opinii negatywnych. Przerzucam się na [pc-pc, albo na chinola] + ew filtr ND żebym nadal mógł dopalić w plenerze, ale bez f/32 na szklePrzed zakupem pożyczka od znajomego i ze 2 dni testów
![]()
szanowne grono... chyba się pogubiłem... podczepiłem po kablu do canona lampę minolty 5200i. Lampka zarówno z kabla jak i z fotoceli wydala max 1/50
o co chodzi... ? dlaczego?
Duża Puszka Canon i wszystkie niezbędne klamoty...hmmm i kiedys miałem Trabanta...sedan...
Starsze lampy bardzo czesto maja synchro na poziomie 1/60.
...
Witam!
Posiadam dedykowaną lampę Błyskową do Canona 580EX II, tylko gdy używam czasu krótszego niż 1/200 (przy włączonej w lampie synchronizacji z krótkim czasem naświetlania) przy 1/250, na zdjęciu widoczny jest jeden z listków migawki. Czego nie napisałem na wstępie a co może być kluczowe w tym poście Problem ten pojawia się kiedy lampa ta wyzwalana jest przez bezprzewodowy wyzwalacza Phottix Atlas (gdzie max czas synchronizacji wynosi 1/250) dlaczego wiec przy prędkości 1/250 mam taki zonk?
dlatego, ze HSS dziala TYLKo na lampie na stopce / podlaczonej przewodem TTL / wyzwalanej radiem z obsluga TTL. Aparat MUSI "widziec" lampe na stopce - w ten czy inny sposob.
Dlaczego z lampa dedykowana ( nawet po kablu ! ) synchro jest 1/200 a ze studyjnymi 1/160 ? -to jest pytanie !![]()
Canon Elinchrom