Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 580EX - odchylanie palnika o 7` w dół

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie 580EX - odchylanie palnika o 7` w dół

W instrukcji przeczytałem, żeby odchylać palnik o 7 stopni w dół przy robieniu zdjęć z bliska (do 2.5 metra zdaje się). Bawicie się w coś takiego, czy nie ma jakiś dużych różnic ? Zrobiłem z ciekawości fotkę ściany z ok 2 metrów przy obniżonym i bez i różnica nie jest wielka, dlatego zastanawia mnie jak w normalnych warunkach to się zachowuje (czy po prostu nie widać tego minimalnie ciemniejszego pasa na dole kadru. Uprzedzając pytania - lampę mam od wczoraj i cały czas porównuję do 420EX - różnica jest spora :-D Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A tej swojej panny nie mogłeś sfocić tylko ścianę?? Wstydziłbyś się Macio, żeby ściany fotografować

PS. Ja tam w 550EX nic na dół nie odchylam. I jest dobrze.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    A tej swojej panny nie mogłeś sfocić tylko ścianę?? Wstydziłbyś się Macio, żeby ściany fotografować

PS. Ja tam w 550EX nic na dół nie odchylam. I jest dobrze.
    M A T U R A - zdycham powoli,stąd tylko na szybko sprawdziłem sobie na równomiernej powierzchni (po 14 maja kończę ten sprint:grin: wtedy pisze matematykę rozszerzoną i jakieś 5 miesięcy wakacji a w sumie pracy z aparatem ). Już poczytałem w instrukcji i faktycznie poniżej 2 metrów zalecają obniżyć palnik minimalnie o te 7 stopni.

Domyślnie

ja tam nie zauważyłem praktycznie żadnej różnicy przy normalnym użytkowaniu A ściane też fociłem

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odchylanie w dol przydaten gdybys fotografowal makro chyba... a do makro to sa o wiele lepsze sposoby oswietlania niz gola 580 EX wiec tez nie wiem po co toto.

Coś już napisał
    Miasto
    Brzozów

Domyślnie

Czasami odchylam w dół o 7 stopni przy fotografowaniu obrączek w kościele....

Uprawnienia umieszczania postów