Może mi ktoś napisać jak duża jest różnica pomiędzy tymi dwoma szkiełkami? Fajnie byłoby, aby ktoś dołączył też jakieś fotki
Pozdrawiam,
Paulina
Może mi ktoś napisać jak duża jest różnica pomiędzy tymi dwoma szkiełkami? Fajnie byłoby, aby ktoś dołączył też jakieś fotki
Pozdrawiam,
Paulina
Dobrze jest znac ta strone, co juz tu wielokrotnie napisano
http://the-digital-picture.com/Reviews/
mozna sobie oba obiektywy porownac i zdjecia zrobione nimi tez.
Milej zabawy.
różnica? jakieś 250 zł :-)
ale w obrazie... śmiem twierdzić ok 1000 zł
jak jest okazja to bierz
A poza tym różnica jest w wymiarach, jasności, budowie, ilości soczewek, itd... ;-)
Zacznij od poczytania o obu obiektywach - np tu: ->50 mm f/1.8 <- -> KIT <-
Potem poszperaj w archiwum (u góry po prawej - opcja "szukaj"). Jak wpiszesz "50 mm 1.8" oraz "18-55" to uzyskasz sporo wątków do poczytania. Jeżeli będzie mało, google... 8)
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
Różnica jest zasadnicza. Po zakupie 50 1.8 obiektyw kitowy robi za wypełniacz miejsca w fotograficznej szafie. Przynajmniej u mnie. Zdjęcia są bardziej ostre niż z 24-70 2.8L. Oczywiście nie twierdzę że jest lepszy niż L-ka, jest jedynie ostrzejszy. Brać zdecydowanie, najlepsza jakość za najmniejsze pieniądze.
Smiena 8M