Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Czyżby zmierzch fotografów weselnych bez papierów?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    nie trzeba być zapisanym do ZPAF-u żeby być artystą. zresztą nie wiem skąd taka powszechnie panująca opinia się wzięła.
    A znasz Kazika, "Z archiwum polskiego jazzu"? ;-) Ko-mis-ja-za-de-cy-du-je kto-dziś-o-trzy-ma we-ry-fi-kac-ję ;-) Jedna z pozostałości po starym systemie, trochę tak jak adwokaci. Organizacja jako taka, zrzeszająca według własnych, dowolnie dobranych kryteriów (np. zrobienie szpagatu, albo stanięcie na jednej ręce) - OK. Jeśli idzie za tym reputacja, wiadomo że "byle kto" się nie dostanie - jeszcze lepiej. Ale bazowanie jakichkolwiek przepisów na byciu/nie-byciu jej członkiem... no tu mi się scyzoryk w kieszeni otwiera Przerabiałem tą dyskusję przy okazji PTI - tam też mieli zapędy na "certyfikat informatyka"...

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no znam dosyć dobrze Kazika kiedyś rzeczywiście tak było, że jeżeli chciało się pójść np na praktyki do fotografa to on musiał mieć uprawnienia rzemieślnicze. teraz w czasach weryfikacji rynkowej to trochę bez sensu:/
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    A ja mam Cię zmusić do zarejestrowania się? Po prostu temat znany i przerobiony I mało problematyczny.
    Jestem zarejestrowany, ale do tego działu to nie wystarczy, bo nie jestem zawodowcem z uprawnieniami (-:

Skoro temat błachy, to po co wspominałeś? Może i przerobiony, ale przez parę osób tylko, w zamkniętym gronie.
    I uważaj - nie wolno stamtąd wynosić informacji, był już wątek, co może się przez to stać...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Aha, żeby nie było, zanim się jakiś ahtysta przyczepi : to co napisałem powyżej nie dotyczy: lekarzy, strażaków, policjantów, kontrolerów lotu, operatorów-wyrzutni-pocisków-dalekiego-zasięgu itp. Tak, w takich przypadkach nie mam nic przeciwko certyfikacji, uprawnieniom itp. ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    http://foto.forumslubne.pl/viewtopic.php?p=12336 - tyle, że to strefa niepubliczna
    Wybacz ale... w takim wypadku troche bez sensu jest informacja gdzie temat jest omawiany. Forum Canona trafia do naprawde szerokiego grona uzytkownikow z ktorych naprawde niewielu ma szanse zakwalifikowac sie do dostepu do podforum niepublicznego na forum slubnym.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No cóż, bliska rodzina poprosiła mnie o kilka zdjęć
    na chrzcie dziecka w kościele i chyba odmówię, bo nie jestem zawodowcem.
    Niech poproszą zawodowca, bo amatorowi to już chyba strach
    się pokazać na ulicy z aparatem.
    Zastanawia mnie tylko dlaczego dotknęło to tylko tzw. fotografów okolicznościowych
    i czy aby nie jest to walka z tzw. "nieuczciwą konkurencją" ?
    Pewnikiem staniemy niedlugo w sporych kolejkach
    do zakładów fotograficznych.

Pozdrawiam wszystkich.
    Być albo nie być, oto jest pytanie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów