Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Cos jasnego -+ 24-135

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    (...)

Czy ktos moze mi napisac w jakich przypadkach moge posluzyc sie IS?
    czy np przy slubach czy koncertach moze sie to przydac tak naprawde?

Co do puszki, w tej chwili to 30D , ale w wielu przypadkach moglbym miec 17-50 i 24-105 a zrezygnowac wtedy z 70-200 bo przy cropie to i na koncertach robi sie za dlugie i w masie innych przypadkow (ptakow nie robie)
    Ja w kościele często używam IS. Wbrew pozorom ludzie tam nie skaczą po ścianach tylko najczęściej siedzą spokojnie i spokojnie zamrozisz obraz nawet przy długim czasie.

Co do zakresu ogniskowych (koncerty też zdarza mi się robić ) przy cropie to osobiście uważam, że zestaw 17-40(50) + 70-200 jest bardziej użyteczny niż 24-105 nawet uzupełniony o 17-40(50). Bo dużo częściej mi potrzeba szkła właśnie z dolnego zakresu szerokiego kąta i czegoś realnie od 100mm wzwyż. Przy czym w tandemie 17-40(50) + 24-105 jednak spora część ogniskowych się pokrywa, a długości może zabraknąć. To nie wiem czy już nie lepiej jako uzupełnienie dołu kupić 85/1.8 - super jakość (można spokojnie coś wykadrować), doskonałe światło i AF. Co nie zmienia faktu że w którymś momencie czegoś w okolicach 200mm i tak zabraknie .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-04-2007 o 19:43
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów