Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Polarek do EF 50mm 1.8 ?

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Polarek do EF 50mm 1.8 ?

Witam !

Potrzebuje filtr polaryzacyjny do obiektywu Canona EF 50mm F1.8 II.
    Średnica filtra 52mm.

Fotografuje błyszczące przedmioty w namiocie bezcieniowym i odblaski na nich psuja efekt docelowy jaki chce osiągnąć.
    Z tego co się orientuje zastosowanie filtra polaryzacyjnego powinno zniwelować odblaski ?

Jaki filtr byście mi polecili ?

Z chęcią kupił bym polara z Marumi ale cena prawie 200 zł (większa połowa ceny na EF 50mm 1.8) mi troszkę nie odpowiada ;-)

Proszę o jakieś propozycje :-)
    Ostatnio edytowane przez michal.s ; 16-04-2007 o 02:57
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Niestety dobry polar kosztuje, ciesz się, że masz średnicę tylko 52 mm, gdybyś miał 77 mm to filtr kosztowałby więcej niż szkiełko.
    Taniej możesz kupić Hamę (nie polecam) lub Hakubę, wyższa półka to Marumi, Hoya a potem B+W i Heliopan. Nie za bardzo masz wybór.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Witam !

Potrzebuje filtr polaryzacyjny do obiektywu Canona EF 50mm F1.8 II.
    Średnica filtra 52mm.

Fotografuje błyszczące przedmioty w namiocie bezcieniowym i odblaski na nich psuja efekt docelowy jaki chce osiągnąć.
    Z tego co się orientuje zastosowanie filtra polaryzacyjnego powinno zniwelować odblaski ?

Jaki filtr byście mi polecili ?

Z chęcią kupił bym polara z Marumi ale cena prawie 200 zł (większa połowa ceny na EF 50mm 1.8) mi troszkę nie odpowiada ;-)

Proszę o jakieś propozycje :-)

Kiedyś jak miałem 50/1.8 używałem do niej Hoyi HMC i moim zdaniem była całkiem niezła...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

No to bierz hoyę hmc... bardzo dobry filtr. Na allegro znajdziesz za cenę nie wiekszą niż 130 zł

Uprawnienia umieszczania postów