Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Kulisy sesji do Playboya

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    jak bardzo byt (czyli sprzęt) wpływa na myślenie o fotografii i postrzeganie tego co w niej jest istotne.
    ja czegoś nie rozumiem. Przeczytałem wątek na forum Nikona, i tam o fotografii nie ma nic. Jest dyskusja na temat zasad zachowania przy modelce - moim skromnym zdaniem kompletnie nietrafiona. Gdzie tam to artystyczne i wrażliwe podejście? Ja nie widzę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    ja czegoś nie rozumiem. Przeczytałem wątek na forum Nikona, i tam o fotografi nie ma nic. Jest dyskusja na temat zasad zachowania przy modelce - moim skromnym zdaniem kompletnie nietrafiona. Gdzie tam to artystyczne i wrażliwe podejście? Ja nie widzę.
    No to jest nas dwóch dlatego zapytałem kolegę kilka postów wcześniej o co mu tak na prawdę chodziło?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hehe wiecie co ja tez staram sie nie dotykac modelek, choc narazie pracuje z kolezankami gdzie ten dotyk akurat bylby wporzadku. Dziewczyny lepiej sie czuja jesli maja poczucie ,ze nie sa tematem sexualnych fantazji obiektywomana
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ogólnie tez mi się program podobał i to nie tylko ze wzgledu na hmm... temat zdjęć Fajnie choc krótko pokazana była praca fotografa na sesji
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Fajnie choc krótko pokazana była praca fotografa na sesji
    ... w sumie nie to było tematem programu. ;|

Jeśli chodzi zaś o obiektyw to wg. mnie w jednym momencie na 99% Wojciech trzymał 24-70mm f/2,8 L USM.

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris Zobacz posta
    ... wg. mnie w jednym momencie na 99% Wojciech trzymał 24-70mm f/2,8 L USM.
    Wiem, wiem znów sam siebie cytuję - oj nieładnie
    Dziś oglądałem jeszcze raz uważniej i zmieniam % na 99,8% była to L-ka 24-70 ...

Ale ja nie o tym chciałem ... dziś za drugim oglądaniem dostrzegłem u Bąkiewicza nakolanniki - czaderskie i rewela pomysł !!

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris Zobacz posta
    Wiem, wiem znów sam siebie cytuję - oj nieładnie
    Dziś oglądałem jeszcze raz uważniej i zmieniam % na 99,8% była to L-ka 24-70 ...

Ale ja nie o tym chciałem ... dziś za drugim oglądaniem dostrzegłem u Bąkiewicza nakolanniki - czaderskie i rewela pomysł !!
    Nakolanniki to super rzecz....sam stosuje, gdy robie jakies foty w ostrych plenerach. oczywiscie pod spodniami...
    A co do czapeczki.... hm... Wojtek akurat nie ma zbyt wiele wlosow... i by any chace popracowalibyscie w studio gdzie jest z jednej stroby dosyc cieplo i przegrzewasz sie a z drugiej strony wiatraki dmuchaja w modelki to mozna latwo sie przeziebiac.... a nie ma nic bardzie niesmacznego niz fotograf ciagnacy nosem gdy stoi obok modelki.....
    ble...
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Dziwne, że "wystarczył" mu 5D (a nie jakiś H3D)... ale w sumie testy modelkom robi Powershotem S3 więc dlaczego nie 5D...
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No tak rzeczywiście na tamtym forum było najwiecej o obróbce komputerowej- retuszu (przynajmniej ja to tak zrozumiałem)
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Ale one gupie!!! A Kuba... chamem jest!

Paru samczyków chciało się dowartościować kosztem naiwnych, dupodajnych... Przy okazji zareklamować swoje "kultowe pisemko", bo im pewnie sprzedaż siada. Niewielu już chce oglądać te kobitki fotografowane jak... filiżanki. Ależ on się ustawiały do tych zdjęć, jakby chciały zaprzeczyć wszelkim prawom fizyki, z grawitacją włącznie! Jednocześnie zblazowany fotograf w nobilitującej czapeczce pierniczył, że dąży do naturalności...
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów