Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: [r65] Portrety - głównie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Kurcze ja na wczasy a tu się dzieje. Dzięki za wszystkie komentarze te krytyczne i te mniej krytyczne . Fakt jak przegląda zdjęcia w komputerze większość jest "pocięta" z góry z boku czasem od spodu. Pewnie jest wiele przyczyn w większości uważam, że to wina sprzętu. Crop mnie wkurza a nie stać mnie na FF. Za mało pokoju żeby sie rozpędzić z tymi szkłami które mam. Zawsze coś jest za modelką czego akurat nie można usunąć więc ucinam. Uczę się robić zdjęcia i to jest mój sposób na podkreślenie tego co chcę żeby na zdjęciu było widać. Ogólnie lenistwo, niedbalstwo, konieczność i trochę celowości . Ale oczywiście mam sporo zdjęć które mi się podobają a nie są ucięte choć w dalszym ciągu ciasno kadrowane. Może wasza krytyka pomoże mi trochę odsunąć się od dziewczyn .
    arturs brak szczegółów w cieniach to oczywiście efekt obróbki (dopalanie kolorów i podciąganie kontrastów) mina wynikła raczej z zaskoczenia i uniesienia głowy niż z "naburmuszenia" - zapewniam cię, że Basia też nie kocha tego zdjęcia ale ja tak. Dla równowagi kolor wyglądał tak:
    5a

z kadrem nic sie nie da zrobić, taki już jest.
    energia_ki dzięki za słowa otuchy bo już balem się że nikomu nie podchodzą moje zdjęcia a lubię je robić. Jak wspomniałem nie pokazywałem dotąd nikomu tych zdjęć poza znajomymi bo nie uważam że warto się chwalić niestety ktoś zaczął kraść mi zdjęcia i umieszczać jako swoje więc niejako przy okazji "opublikowania" ich chcę sie czegoś nauczyć.
    Jak by komuś chciał się zajrzeć na "plgnioto" to też zapraszam tam z kolei "tnę" Renatę:
    http://plfoto.com/131142/autor.html
    Ostatnio edytowane przez r65 ; 05-05-2007 o 01:18 Powód: poprawiłem link bo wcieło zdjęcie
    FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r65 Zobacz posta
    arturs brak szczegółów w cieniach to oczywiście efekt obróbki (dopalanie kolorów i podciąganie kontrastów) mina wynikła raczej z zaskoczenia i uniesienia głowy niż z "naburmuszenia" - zapewniam cię, że Basia też nie kocha tego zdjęcia ale ja tak. Dla równowagi kolor wyglądał tak:
    5a

z kadrem nic sie nie da zrobić, taki już jest.
    energia_ki dzięki za słowa otuchy bo już balem się że nikomu nie podchodzą moje zdjęcia a lubię je robić. Jak wspomniałem nie pokazywałem dotąd nikomu tych zdjęć poza znajomymi bo nie uważam że warto się chwalić niestety ktoś zaczął kraść mi zdjęcia i umieszczać jako swoje więc niejako przy okazji "opublikowania" ich chcę sie czegoś nauczyć.
    Jak by komuś chciał się zajrzeć na "plgnioto" to też zapraszam tam z kolei "tnę" Renatę:
    http://plfoto.com/131142/autor.html
    Spoko, ja się nie znam ale jak porównasz zdjęcie w kolorze i cz-b to zobacz że np. na włosach (obok przedziałka) na cz-b nie widac nic a w kolorze widać więc jest trochę obróbka do poprawki.. polecam pobawić się gimpem (chyba ze masz PS'a) i warstwami - efekty naprawdę super..
    Jakby się nikomu nie podobały to by nikomu nie chciało się pisac a tym bardziej wszczynać flejmów a skoro nawet "zło konieczne" interweniuje to znaczy że nie jest z tym tak źle.
    Co do plfoto to tam jest ucięte zdecydowanie lepiej bo "zdecydowanie", a nie sam czubek głowy i to jest IMHO ok..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Tym razem widoczek. Ciekawa wycieczka na około Podlasia, Warmii i Mazur.
    6

Nie ukrywam, że lekko SH podciągnąłem ale tylko po to żeby podkreślić rzeczywistą scenerię i okazało się, że matryce mam brudną

salomea
    Guest

Domyślnie

Podoba mi sie ten "burzowy klimat " na fotce i dla mnie jest o.k.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Fajnie wyszedł ten burzliwy klimacik.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Maryla

Kilka fotek z tłumu na pewnym koncercie:

7

8

9

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów