Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Nowy na forum. 400D Pytanie...

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Staram się korzystać tylko z preselekcji lub manuala. Wiadomo, większa satysfakcja
    I bardzo dobrze. Nie dość, że większa satysfakcja, to jeszcze bardzo dużo się nauczysz.
    Ślubna
    No i niestety N.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

wracajac do HOT i Dead pixeli. Jak sprzedawalem mojego 350D to dwa dni potem zadzwonil do mnie kupiec ze odkryl ze na fotkach z zaslonietym deklem 1 (slownie : JEDEN) hotpixel i ze chcialby oddac sprzet spowrotem bo tak nie powienno byc. NO COMMENT. Cale szczescie ze odbior byl osobisty wiec... zwrotu nie bylo a i mi sie nie chcialo tlumaczyc ze napewno jest tam ich wiecej. Ja juz sie z linijek wyleczylem, a najlepszym lekarstwem byl zakup obiektywow Canona. Lek moze drogi ale w koncu sami podjelismy decyzje o zachorowaniu na lustrzanke.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A z matrycami w aparatach nie jest tak jak z monitorami lcd? Że jeden piksel nie uprawnia do reklamacji?

Generalnie to większość producentów matryc klasy drugiej (czyli prawie wszyscy ) zgodnie stwierdzają, że dead piksele to cecha matrycy a nie wada i reklamować można dopiero gdy pojawią się 3 obok siebie w centrum (mniej więcej), lub 5 rozsianych po całej matrycy.
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barth Zobacz posta
    Witam wszystkich!

Kupiłem 5 dni temu 400D z kitowym obiektywem.
    Oczywiście jako nowicjusz musiałem sprawdzić czy mam szczelny dekiel...
    no i nie mam W ISO 100 jest 5Hotów a 1600 jest ich 25...
    [...]
    Nie przejmuj sie tym wogole. Ja mam tyle samo.
    Wplywu to fotografie nie ma. Chyba, ze fotorafujesz srodek d*py czlowieka z afryki Wtedy wyjdzie, ze ma przykra dolegliwosc
    Najwazniejsze, ze nie masz martwych pixeli.

zdroofko

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daszek Zobacz posta
    Chyba, ze fotorafujesz srodek d*py czlowieka z afryki Wtedy wyjdzie, ze ma przykra dolegliwosc
    Jak wyjda czerwone to zawsze mozna modelowi powiedziec ze ma pryszcze

A co do reklamacji. To jest tak ze do ilus tam mozna reklamowac. A jesli juz tak bardzo przeszkadza nawet w ilosci 5 to wyslij na ZYtnia i ci w ramach gwarancji przemapuja i tyle
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów