Jestem za Wieżycą i Ostrzycami. W zasadzie każdy z wolnych dni w długi weekend mi pasuje.
Jestem za Wieżycą i Ostrzycami. W zasadzie każdy z wolnych dni w długi weekend mi pasuje.
Mi najbardziej pasował by weekend (sobota i niedziela) ten najbliższy lub kolejny, ale jeśli innym pasują inne dni to postaram się dostosować
Ewentualnie jeszcze poniedziałek 30.IV
Witam,
Polecam wieżę telekomunikacyjną z tarasem widokowym na górze Donas w Gdyni.
http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_42210.html
Nie mam lęku wysokości ale wchodzenie po ażurowych schodach przez które widać wszystko pod spodem robi wrażenie. Taras też nie jest wyłożony płytami ani deskami tylko gęstą kratownicą.
Niezłe wrażenia. Taras na wysokości coś koło 27 metrów, a cała wieża 70 m.
Śmiałem się że te 27 metrów to nic, że chciałbym wejść na 70 metrów, ale na miejscu mi przeszło.
Pozdrawiam.
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 LPotem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Już się bałem, że nic z tego pleneru nie będzie ale obawy były nieuzasadnione. Cieszę się, że mamy tyle pomysłów. Generalnie dwa bardzo mi się podobają, mianowicie spacer wzdłuż stoczni i Wieżyca z Ostrzycami. Ten drugi to pomysł na ładnych kilka godzin. Zatem decydujmy kiedy i się wybieramy. Do Gdańska dotrę w sobotę wieczorem więc niedziela jest dobrym dniem na wyprawę.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Jak najbardziej niedziela pasuje. TYlko jeśli byśmy wybierali się poza 3city to czy by mnie ktoś wziął ze sobą![]()
Wieżyca w niedzielę jak najbardziej mi pasuje. Pytanie tylko co na to Janusz jako pomysłodawca tej lokalizacji. Proponuję zaplanować raczej (prawie) cały dzień.
Jestem za - oczywiście. Może byc (jeżeli wiekszosci pasuje) niedziela. Godź do ustalenia. Jeżeli Wiezyca to proponuje spotkanie o ustalonej godź. na parkingu (pierwszym po skęcie w prawo z drogi Zukowo-Kosciezyna ok. 200m za skrzyżowaniem. Możemy sie spotkac równiez przy wiezy.
Wstęp na wieżę płatny. W grudniu ub. roku było 3.5 zł
janusz
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeżeli to bedzie Wieżyca i godź. popołudniowe naszego spotkania to sugeruje wcześniejszy wyjazd rodzinny z żonami, dziecmi, dziewczynami, chłopakami w te rejony a później sie spotkamy w sympatycznym szerokim gronie. Sugeruję to dlatego, że prognozy pogody sa zachęcajace na niedzielę.(słońce i ok. +20*)
W Ostrzycach, najprawdopodobniej (nie jestem pewny) będzie czynna juz wypozyczalnia sprzętu wodnego przy ośrodku Stoczni Gdynia. To samo prawdopodobnie będzie w nieodległym Chmielnie. Po drodze niektórzy mogą zaliczyć Jar Raduni. Jest gdzie spacerowac i odpocząć!.
Taki sympatyczny rodzinny wyjazd niedzielny z kulminacją Canonową!
Ostatnio edytowane przez januszP. ; 25-04-2007 o 16:00 Powód: Automerged Doublepost
Uwaga. Niestety w niedzielę ma się zmienić radykalnie temperatura. wg. www.icm.edu.pl ma byc poniżej 10*. Bez deszczu i przy, niewielkim zachmurzeniu.
Temperatura na spacer nie jest zła, byle by tylko nie lało, a niewielkie zachmurzenie...może być nawet fotogeniczne.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson