jak zawęzimy wybór do: 7 lub 9 może będzie łatwiej?
jak zawęzimy wybór do: 7 lub 9 może będzie łatwiej?
no to ja jestem za 9, ale jakby większości pasował 7 to się dopasuję![]()
od dawna miałem w planach Babie Doły wiec i Ja wyrażam zainteresowanie
5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8
Ło matko, co za chora godzina... Ale może się przemogę![]()
Tak sie zastanawiam czy wschód słońca to odpowiednia pora do focenia tego obiektu. Gdybyśmy fotografowali z morza (zatoki) to tak. Patrząc na usytuaowanie obiektu to moim zdaniem najlepsza pora to ranek ok. 6-7 lub popołudnie przed zachodem. Ale może sie mylę. Nie byłem tam od niepamiętnych czasów więc mogę sie mylić.
Janusz, o tej porze roku słońce wstaje dokładnie za torpedownią. Chyba że o inny efekt Ci chodzi. Ale możemy jechać o dowolnej porze. Nie trzeba będzie wstawać w środku nocy.
Ostatnio edytowane przez Fotofil ; 04-06-2007 o 08:59
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
No właśnie o to mi chodziło. Czy o wschodzie słońca nie okaże się, że można zrobić tylko sylwetę obiektu? (Wszak my zwykli śmiertelnicy po wodzie póki co nie chadzamy) Nieco później rankiem oświetlenie obiektu by było lepsze chociaż nie to co wschód. Po południu (dość późnym popołudniem bo wzgórza mogą zasłaniać słońce) torpedownia będzie oświetlona od strony fotografowanej.
???
Po południu słońce chowa się za lasem, a o tej porze roku raczej bocznego światła nie będzie. Ale zdjęcia napewno będą fajne.
TUTAJ są zdjęcia robione w październiku. W czerwcu słońce wstaje bardziej z lewej strony. Czyli tuż za torpedownią.
Ostatnio edytowane przez Fotofil ; 04-06-2007 o 09:38
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Witam
Jakis czas temu zaczelismy watek z zawodami konnymi w Sopocie ktore moga okazac sie ciekawym tematem do fotografowania -> http://www.csi.sopot.pl/index.php
Czy sa wciaz jacys chetnie , bo ja osobiscie chetnie bym sie wybral.
Pozdrawiam