Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
Nowej puszki jeszcze nie widziałem, ptakami się nie zajmuję, ale i tak się odezwę
Głównie zmierzam do tego cropowania z dodatkowych 2mpix. Obawiam się, że nie ma na to szans, a już na pewno nie tyle, żeby zrekompensować różnicę w cropach. Pamiętam przesiadkę z 10D na 20D, nie było to zbyt wiele. A w tym wypadku będzie jeszcze mniej.
Inna sprawa to jakość obrazu. Porównywałem kiedyś 20D z 1DmkII (już z poprawionym filtrem). Mimo takiej samej liczby pixeli z obrazem mozna było zrobić zdecydowanie więcej.

Jeśli nie masz problemów finansowych, to Twój wybór jest raczej prosty. Zazdroszczę nowej puchy, będziesz miał masę niesamowitej zabawy.
Nie bede tego liczyl ale crop wyjdzie w okolicach 1,45 ... to o 0,2 wiecej niz w przypadku 5d. Mamy wiec jakies dodatkowo 80 mm przy zalozeniu ze pstrykamy szklem 400 mm. Nie jest do duzo ale dodajac do tego jakosc obrazu z MarkaIII da sie wyciagnac wiecej niz z 20d.

Migawka w MarkuIII nie jest glosna w normalnym trybie ... jesli chociaz troche przyciszy ja ten bajer (nie wlaczalem) to roznica pomiedzy nia a ta w 20d bedzie bardzo mocno zauwazalna.