Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: do userów 85 1,8 i 70-200 f4

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focus Zobacz posta
    a co dokładnie Cię odpychało od 70-200?
    Szukam szkiełka do 5-tki, które da mi takie odcięcie portretowanego od tła jak na zdjęciu, które pokazał eMILz - podoba mi się ta plastyka
    Zdecydowałem się na 135/2, bo sample ładne, szkło nie za ciężkie, no i tańsze od 70-200/2.8 IS, tylko czy zakresu nie będzie brakować - kadr z powyższego zdjęcia ok, ale chcąc uzyskać takie tło dla całej sylwetki przy 135mm na FF czy to nie będzie za mało?
    W czym za mało?? raczej za dużo(do całej polecem 85) 135/2 potrafi solidnie odciąć od tła, sprzedałem bo nie pasowała mi waga, wielkość głównie z powodu iż szkło o tym zakresie traktuje jako podstawowe, i tak odruchowo skręcałem w okolicach 120-135mm więc nie było sensu trzymać, 135 z 5D daje świetne efekty.

Domyślnie

nad 85, ale w wersji 1.8 tez się zastanawiałem, ale bardziej odczuwalną różnicę w porównaniu z 24-70/2.8 da mi raczej 135 ( w temacie, o którym pisałem)
    pisząc: "że za mało" miałem na myśli mniejsze rozmycie tła na 135, dla całej sylwetki niż dla ciasnego portretu - ale może szukam dziury w całym, bo różnice są pewnie pomijalne

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mając 5D i 24-70 które szkło polecacie kupić: 85/1.8 czy 135/2. Ja się skłaniam ku 135/2. Zastosowanie jak najbardziej ślubno-plenerowo-portretowe. Alternatywnie co byście powiedzieli o Sigmie 150/2.8 bo coś na macro mnie naszło ostatnio...
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

fotka jest na pełnej klatce, wiec rozmycie tła też jest większe w porównaniu z cropem, ogniskowa 200mm f2.8 jesli chodzi o parametry. Byłem bardzo zdecydowany na 85 i 135 i do ostatniego dnia nie moglem sie zdecydowac, duzo pomoglo rozeznanie na rynku ( popytajcie o dostepnosc tych szkiel ) naprawde roznie z tym jest. A gwozdziem do trumny byl IS, zdolnosci zdjeciowe obiektow malo ruchomych i ciemnych sa fenomenalne ... odnosnie jakosci, jakie duze odbitki dajecie klientom i czy roznica w ostrosci bedzie na nich widoczna ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Mając 5D i 24-70 które szkło polecacie kupić: 85/1.8 czy 135/2. Ja się skłaniam ku 135/2. Zastosowanie jak najbardziej ślubno-plenerowo-portretowe.
    Nie ma co sie sklaniac tylko brac.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz Zobacz posta
    odnosnie jakosci, jakie duze odbitki dajecie klientom i czy roznica w ostrosci bedzie na nich widoczna ...
    dokładnie
    zaczynam szukać niczym Graala, softu który nie daje możliwość podglądu 1:1 ,
    od tego dnia będę spał spokojnie

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów