Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Prośba o RAW z 30D

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez setes Zobacz posta
    Witam,

Jestem nowym uzytkownikiem forum - wiec sie krotko przedstawie - Pawel z Warszawy :-)
    Aktualnie zmieniam system i jeszcze sie waham miedzy Nikonem D80 a Canonem 30D (prosze nie linczujcie mnie )
    Jako ze sporo poczytalem o obu aparatach - pozostalo mi obejrzec je i bezposrednio porownac.
    Udalo mi sie to dzisiaj - ale niestety w sklepie nie bylo zadnego obiektywu do Canona !!! Tak wiec RAWy z D80 mam, ale nie mam nic z 30D :-(
    W zwiazku z powyzszym mam prosbe - znalazlby sie ktos zyczliwy i zrobil na szybko - byle jakie fotki przy roznych ISO - powiedzmy 400, 640, 800, 1250 1600 i 3200 ? Temat oczywiscie dowolny - moze byc kuchnia lub lazienka ;-)
    Oświetlenie oczywiscie sztuczne nie za slabe nie za mocne.

Jesli tak - to prosilbym o wystawienie na serwerze lub podam maila.

Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam
    Pawel,
    Na podstawie bylejakich fotek będziesz miał bylejakie podstawy do podjęcia decyzji. Proponuję powstrzymać ciśnienie i jeśli to możliwe odwiedzić sklep w którym mają te aparaty i szkła do nich. Proponuję podłączyć stałki 50mm i zrobić testowe foty z np. okna w sklepie i spokojnie w domu porównać. Pośpiech jest niewskazany.

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Na podstawie bylejakich fotek będziesz miał bylejakie podstawy do podjęcia decyzji. Proponuję powstrzymać ciśnienie i jeśli to możliwe odwiedzić sklep w którym mają te aparaty i szkła do nich. Proponuję podłączyć stałki 50mm i zrobić testowe foty z np. okna w sklepie i spokojnie w domu porównać. Pośpiech jest niewskazany.
    Cisnienia nie ma :-)
    Tylko tyle juz sie naczytalem w jezyku ojczystym i obcym ze az glowa boli.
    Jestem mocno zdegustowany ze nie udalo mi sie zrobic tego co chcialem - czyli fotki obydwoma aparatami w tych samych warunkach :-(
    Jednak IMHO na podstawie RAWow jakies pojecie juz bede mial - bo juz wiem co bylo lepsze w Minolcie a co jest lepsze np w D80 ;-)

Pozdrawiam
    Pawel,

Uprawnienia umieszczania postów