Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Prośba o RAW z 30D

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    tutaj jest kilka:
    http://raw.fotosite.pl/
    Dzieki Heniek za linka :-)

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Kolekcjoner nie widze powodu zeby sie obrazac :-)
    Kazda uwaga mile widziana ;-)
    Mysle ze nie zabieram sie az tak bardzo od d... strony, zorientowalem sie jakie szkla sa na rynku w moim zasiegu.
    Wlasciwie interesuja mnie ogniskowe do ~105 mm
    Na poczatek ma byc Tamron (bo mialem, jasny i uwazam ze stosunek cena jakosc niezly), a potem mysle kolejne (niezaleznie w ktorym systemie)
    Oczytalem sie na temat jednego i drugiego, trzymalem jedno i drugie body, niestety fotki mam tylko z jednego (nie mieli zadnego obiektywu do Canona) :-(
    W tej sytuacji chcialbym zobaczyc cos wogole :-) Ale fakt to nie to samo.

Pozdrawiam
    Pawel,

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie obraź się ale IMO to Ty się do tego zabierasz od d... strony. Nie rozumiem takiego podejścia. Przede wszystkim najważniejsze są szkła i relacja ceny do jakości. Z tego co widzę to chcesz kupić dość wypasioną puszkę z takimi sobie słoikami (żeby nie było jeden z nich mam i sobie cenię ale szczyt możliwości to to nie jest - zwłaszcza w kwestii AF-a). Ja bym doradzał skupić się na wyborze szkieł, a dopiero później body.
    Przy czym w przedziale cenowym, o którym mówimy Nikon ma lepszą ofertę jeśli chodzi o szkła - /dobra jakość + szybki (AF-S) autofokus/.
    Co do Raw-ów to nie wiele się dowieszz jak sam nie potestujesz. Takie oglądanie czyichś dokonań z mojego doświadczenia nie wiele daje - zbyt dużo zmiennych. Trzeba po prostu bardzo dobrze znać warunki w jakich były robione.
    Ostatnio edytowane przez setes ; 15-04-2007 o 11:17 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów