Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: 5d plus tamron 28-75

Uzależniony

Domyślnie 5d plus tamron 28-75

Witam,
    zanim stopkę wystawie na sprzedaż chciałbym prosić użytkowników o uwagi odnośnie współpracy tego zestawu, tamronik jest baaaaardzo ok( ukłony dla Cichego) i trochę szkoda mi sie go pozbyć. Trochę już poczytałem ale może są jakieś nowe uwagi? będę dźwięczny..;-)
    wiem, wiem..24-70 koniecznie ale ten rok może wytrzymam z tamronem...?
    pozdr.
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

przyłączam się do pytanka..

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Jeśli nie chcesz robić "szybkiej" reproterki to spokojnie wystarczy Tamronik. Jeśli robisz sport, szybką akcję to niestety Tamron jest za wolny, jakość optyczna w Tamroniem jeśli od Cichego to spoko .....

Uzależniony

Domyślnie

ja głównie śluby :-)
    masz coś na stronie z tego zestawienia?
    Heniek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z tego co już kilku użytkowników pisało min. Cichy ten Tamron całkiem dobrze sprawdza się na FF .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Tamron z 5D działa bardzo oki, jedynie jego plastikfantastik obudowa mocno odstaje od eLek ale jakośc optyczna i obraz jaki daje z 5D jest naprawdę na wysokim poziomie.

Domyślnie

ja też napiszę słowa pochwały, naprawdę zdziwisz się jaki obraz daje tamron z 5D, AF- jest wolniejszy ale bez tragedii, jednak minusem tego obiektywu jest praca AF pod światło, nie radzi sobie, L-ka jest troszeczkę ostrzejsza na brzegach i troszeczkę ładniej rozmywa tło, waży jednak "prawie" 2x więcej i kosztuje prawie 4x więcej, jeśli chcesz to mogę podesłać jakiegoś rawa

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz Zobacz posta
    ja też napiszę słowa pochwały, naprawdę zdziwisz się jaki obraz daje tamron z 5D, AF- jest wolniejszy ale bez tragedii, jednak minusem tego obiektywu jest praca AF pod światło, nie radzi sobie, L-ka jest troszeczkę ostrzejsza na brzegach i troszeczkę ładniej rozmywa tło, waży jednak "prawie" 2x więcej i kosztuje prawie 4x więcej, jeśli chcesz to mogę podesłać jakiegoś rawa
    poproszę
    nawet kilka jeśli możesz
    dzięki
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 05-02-2011 o 21:59
    Heniek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eMILz Zobacz posta
    (...) AF- jest wolniejszy ale bez tragedii, jednak minusem tego obiektywu jest praca AF pod światło, nie radzi sobie, (...)
    Oj to prawda, pod tym względem z tym Tamronem jest rzeczywiście kiepsko.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co tu pisać, można wrzucać kolejne sample... Powtarzac sie nie będę, optycznie przegrywa tylko pod światło z elkami. I AF jest trafniejszy niż na aparatach z cropem.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów