Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 59 z 59

Wątek: Czy oplaca sie przejscie na Apple??

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Wink

Na poczatku zaznacze ze apple organiczie nie lubie.
    Te wszytkie srajpody, srajfony i tereaz ajTv przyprawiaja mnie o mdlosci.
    Nie raz slyszalem opinie ze prawdziwe apple sie "skonczylo" w momencie premiery ipoda - znaczy ze olewke roibia na komputery i ze swiecidelkami sie tylko zajmuja. Jak w kazdej bdurze i w tym musi byc ziarnko prawdy, wystarczy zerknac na ostatnia note prasowa apple o opoznieniu Leoparda.
    U nich zawsze wszystko bylo jak u muflona, znaczy jak w zegarku, a tu taka obsuwa terminowa z nowym oesem. No prawie jak windows.

iPhone has already passed several of its required certification tests and is on schedule to ship in late June as planned. We can’t wait until customers get their hands (and fingers) on it and experience what a revolutionary and magical product it is. However, iPhone contains the most sophisticated software ever shipped on a mobile device, and finishing it on time has not come without a price — we had to borrow some key software engineering and QA resources from our Mac OS X team, and as a result we will not be able to release Leopard at our Worldwide Developers Conference in early June as planned. While Leopard’s features will be complete by then, we cannot deliver the quality release that we and our customers expect from us. We now plan to show our developers a near final version of Leopard at the conference, give them a beta copy to take home so they can do their final testing, and ship Leopard in October. We think it will be well worth the wait. Life often presents tradeoffs, and in this case we’re sure we’ve made the right ones.
    Ale ja nie o tym przecie mialem pisac.
    djtermoz - ze wszytkimi przez ciebie wymienionymi zaletami zgadzam sie jak najbardziej i sam bym cos tam jeszcze dodal ale zeby nie bylo za slodko to ja moze kilka wad wymienie, ktore pominales a ktore uwazam za warte wzmianki.

Safari - no lux falbana, toolbary sie nie pakuja, syfu nie czerpie z sieci.
    Ogolnie miodzio, ale niestety, nie raz musialem odpalac pecetowego IE zeby zakupic np bilet lotniczy, ubezpieczenie czy inna bzdurke. Niestety wiekszsc stron jest robiona pod IE i safari czasami totalnie wymieka.
    (jak ktos chce to moge dac adresy kilku stron ktorych wogole na safari nie mozna obejrzec)
    FF czy Opera tez ssą.

Spore Braki w sofcie.
    Mi np brak 3dmaxa, poporstu nie wyobrazam sobie pracy bez tego softu dla ktorego to ciagle jeszcze mam PC.
    (w tym miejscu mozna zrobic naprawde spora liste tego softu ktorego ciagle nie ma na osx)

Jendoprzyciskowa mysz, to juz naszczescie przeszlosc. Apple zrobilo cudny aj-manipulat ktory oprócz dwuch przyciskow i kuleczki zamiast kułeczka ma milion roznych aj-bajerów. (aj-Kuleczka zdechla mi po miesiacu, a przyciski sie jakby zrobly bardziej wymajace i trzeba je duuzo mocniej naciskac aby se kliknac)

Co tam jeszcze.

O moich problemach z dual G5 i serwisem apple nawet nie bede wspominac, zawiechy dzien w dzien po kilkanascie razy. Kilkunastokrotna wymiana kosci, serwis i rozne magiczne sztuczki nie dzialaly.
    Wracal z serwisu i znowu to samo. Pokazywalem kiedys chyba nawet jakies screeny. Ale podobno to byla najgorsza mszyna apla.

Teraz mam super hiper szybkiego Maka Pro, ktory kosztowal fortune, ktory sie nie wiesza ale na ktorego ciagle nie mam jeszcze prawdziewgo softu (mowie o adobe). Robia mega extra komputer na ktorym prawie nic nie dziala w momencie premiery i przez caly rok po niej. Pisze "nic" bo ajtjuny, ajmuwi i inne aplowskie bzdert mnie nie interesuja. A rosetta suxx.
    A tak serio to "JUZ" czekam na nowe pudelko z adobe i bedzie ok - mam nadzieje.

to narazie na tyle.
    Aaa, tak tylko dla formalnosci dodam ze zdecydwoanie wole maka od pc.
    ...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Oto pojawily sie kolejne glosy rozsadku a nie tylko "Mac jest beee".

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myślę że dla kogoś kto nie ma zamiaru się angażować w "co jest w środku ?" na pewno takim jest. Dla tych z kolei którzy lubią grzebać zdecydowanie lepszy jest PC-et ale z tego wynikają też jego wady. Ja uważam że dobrze że jest wybór .
    Kolekcjoner, strzal w dziesiatke. W pewnym momencie tez mialem dosc sledzenia rynku komponentow PC i szukania testow plyt glownych. To nie ma sensu. Takie rzeczy sa dla majsterkowiczow. Komputer ma po prostu dzialac. Zgadzam sie - jak to dobrze, ze jest wybor.

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    djtermoz - ze wszytkimi przez ciebie wymienionymi zaletami zgadzam sie jak najbardziej i sam bym cos tam jeszcze dodal ale zeby nie bylo za slodko to ja moze kilka wad wymienie, ktore pominales.
    Ot, juz mi sie nie chcialo myslec a wad jest pewnie tyle co zalet.

Mi np brak 3dmaxa, poporstu nie wyobrazam sobie pracy bez tego softu dla ktorego to ciagle jeszcze mam PC.
    To teraz moge Wam opowiedziec historyjke. Mam kumpla, ktory 3DSa uzywa niemalze "od kolyski". Obsluge tego softu wyssal chyba z mlekiem matki. Co roku prawie zmienia sprzet bo mu ten stary juz za wolno renderuje. I ostatnio rozwazal przejscie na Maca bo jak obliczyl taniej bedzie kupic Mac Pro, wywalic OSX i zainstalowac Windows + 3DS niz skladac taki komputer na 2 Xeonach samemu. A ktos tu wspominal, ze Maki sa drogie...

(aj-Kuleczka zdechla mi po miesiacu, a przyciski sie jakby zrobly bardziej wymajace i trzeba je duuzo mocniej naciskac aby se kliknac)
    Mi aj-kuleczka i przyciski dzialaja ale od ciaglego noszenia tej mychy w plecaku po miesiacu juz kabelek prawie wyrwal sie z myszy i wszystko wisi na paru drutach. Ciekawe, ze tani Logitech przezyl noszenie w plecaku przez ostatnie 3 lata i dziala do dzisiaj.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    albo Mac prawie jak PC ...
    To zalezy z ktorej strony patrzac

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

A tak a propo opłacalności i oprogramowania "chodzącego" na Mac'a, to Adobe sobie darowało Photoshop Elemements dla Mac'ów?

Bo dla Mac'a jest wersja 4.0 tylko...

Jak nie ma PE na Mac'a to jak dla mnie zakup Mac'a jest nieopłacalny, bo CS3 to sobie nie kupię a do GIMPa to wolę Linuxa na bele czym postawić, lepiej i taniej będzie
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    A tak a propo opłacalności i oprogramowania "chodzącego" na Mac'a, to Adobe sobie darowało Photoshop Elemements dla Mac'ów?

Bo dla Mac'a jest wersja 4.0 tylko...
    Podejrzewam, ze to kwestia niedlugiego czasu i ukaze sie piatka PE.

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    GIMPa to wolę Linuxa na bele czym postawić, lepiej i taniej będzie
    Zgadza sie. Gimp co prawda dziala na makowym X11 ale jest jakis taki niestabilny. Osobisie nie uzywam tego linuxiarskiego wynalazku zaprojektowanego przez ludzi, ktorzy z grafika nigdy nie mieli do czyniania ale takie wlasnie opinnie kraza na forach makowych.
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 18-04-2007 o 09:31

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No tak, ale np. co wypadało by uczynić jak się z Mac'kiem nie miało nigdy do czynienia a chcę się zacząć mieć :-)
    Czy kupić/zacząć od miniMac'a czy np. kupić najtańszą wersję Mac'a Pro i tylko RAM'u dołożyć?? Mówię o samej skrzyni, bo np. monitor o wiele taniej wyszedł by taki Samsung 214T - tyż ponoć bardzo dobry LCD jak do zdjęć; z tego co polecał zdaje się JanuszBody.
    Czy może wybór uzależnić od kasy jaką się na dany moment posiada?
    Albo inaczej... czy warto kupować dziś mając kasę miniMac'a czy zaoszczędzić parę miechów i kupić Mac'a Pro - w sytuacji gdy posiada się PC i w tym czasie miało by się na czym pracować.
    Jeśli o mnie chodzi to (oprócz photoshopa) bardzo był bym zainteresowany też Finalem Cutem Pro (obróbką i montażem video) - czy to pociągnie np. na miniMac'u ?? A iMac'i ??

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Jak chcesz sie bawic w montaz w FCP to raczej polecam MacaPro lub iMaca. Mini ma bardzo wolny dysk (laptopowy) a to przy montazu pewnie ma jakies znaczenie. Jesli chodzi o stosunek jakosc/cena to najlepiej wypada jednak iMac

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Mam pytanko do użytkowników MACa. Już prawie się zdecydowałem zrobić ten ważny krok i kupić Maca Pro. Zastanawia mnie tylko sprawa jego "wnętrza". Cena np. kości RAM w sklepie apple.pl przeraża. Czy można wsadzić do niego inne kości? Tak samo napędy DVD. Czy to te same co w PC?

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Mam pytanko do użytkowników MACa. Już prawie się zdecydowałem zrobić ten ważny krok i kupić Maca Pro. Zastanawia mnie tylko sprawa jego "wnętrza". Cena np. kości RAM w sklepie apple.pl przeraża. Czy można wsadzić do niego inne kości?
    Oczywiscie, ze mozna, ja osobiscie mam takiego macka i jakies inne sporo tansze 4GB, wszystko hula jak wiatr na polu, montujesz sobie sam bez zadnych problemow. Jesli jestes zainteresowany jakie to kosci to jutro moge spawdzic co i za ile.

pozdrawiam

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów