Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Czy oplaca sie przejscie na Apple??

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie Czy oplaca sie przejscie na Apple??

Zastanawiam sie nad zakupem nowego komputera (mozliwosci rozbudowy mojego PC sie koncza). Chcialbym oczywiscie aby komputer radzil sobie swietnie z Photoshop CS2 ale rowniez z grami.
    Ostatnio mysle o iMacu o takim:
    iMac, 20-inch, Intel Core 2 Duo
    2.33GHz Intel Core 2
    2GB 667 DDR2 SDRAM - 2x1GB
    500GB Serial ATA drive
    ATI Radeon X1600 with 256MB VRAM
    Wireless keyboard (English) & wireless Mighty Mouse + Mac OS X (English)
    SuperDrive 8x (DVD+R DL/DVD+RW/CD-RW)

I tu mam kilka pytan do was. Jak jest z mozliwoscia rozbudowy takiego komputera, bo domyslam sie ze raczej nie da sie go otworzyc i samemu dolozyc nowycz czesci??
    Czy mozna podpiac do niego dodatkowy monitor (ten od mojego obecnego PC)
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 14-04-2007 o 17:11 Powód: edycja
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Uzależniony

Domyślnie

Wyedytuj te lewe programy bo bedzie ban zasluzony. Nie rob wsi nam za granica bo potem przykro sie slucha o polakach.

Kup sobie PC bedzie taniej i bedziesz mial swoje ulubione gry szczegolnie, ze za chwile bedzie directx 10

Bywalec

Domyślnie

Nieoryginalny monitor oczywiście można - tylko po co w takim wypadku kupować iMaca? Są jeszcze mini i pro.

Ja sam używam Macbooka jako stacjonarnego komputera z podpiętym monitorem 24'' i nie narzekam.
    DSLRs & lenses

Uzależniony

Domyślnie

Co takiego gorszego jest w nieorginalnych monitorach LCD?
    Przeciez to nie oni je buduja tylko podwykonawca ten sam co daje matryce innym. To samo z bebechami macbooka to przeciez czyste asusy w innym plastiku. Firrud chce grac wiec mac odpada, a CS bedzie mu dzialal tak samo dobrze na silnym PC ktorego kupi za 50% ceny maca.

Buster
    Guest

Domyślnie

jak nie masz fortuny na zbyciu to sobie daruj apple ...
    sa dobre, stabilnoscia zaden PC im nie dorowna ale masz po primis ograniczona kompatybilnosc z oprogramowaneim ktore znasz z PC a po drugie monitor ok (chociaz odradzam no name ....) ale cala reszta juz dedykowana platformie.
    podzespoly mozesz wymieniac sam jak w PC jesli dobrze pamietam. sam tego nie robilem a ten z ktorego korzystalem otwarty byl tylko dwa razy celem przedmuchania z kurzu

co do no name - nie zawsze matryce sa te same a nawet jesli to bardzo czesto sa to matryce ktore glowny odbiorca (by) odrzucil. roznice sa minimalne ale podczas uzytkowania ma to wplyw na zywotnosc sprzetu i/lub jakosc pracy. poza tym nie z samej matrycy sklada sie taki monitor a wystarczy pomyslec ze taki producent jak Abit mial dlugo problemy bo nie pilnowal sie z takimi drobiazgami jak kondensatory .....

tak czy inaczej - powiedz ile mozesz wydac i zobaczymy czy da sie cos poskladac
    dolicz tez to ze mozesz sprzedac obecna maszyne i beda dodatkowe fundusze

@emisiaczek:
    i co z tego skoro na razie nie ma sprzetu? wszysto napedza Bill Wrota bo mu sie pali z Vista zalegajaca na polkach po tym jak zebrala baty na calej sieci a w Iranie wyskoczyla w wersji za 8$ wersja ktora mozna spokojnie aktualizowac za posrednictwem strony MS ....
    najbezpieczniejszy system na swiecie ..... nie robmy zenady .... :/

poza tym - nVidia powiedziala oficjalnie ze nie zamierza sie wlaczac w te zapedy i nie planuje niczego odnosnie dx10
    Ostatnio edytowane przez Buster ; 14-04-2007 o 18:02

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    To samo z bebechami macbooka to przeciez czyste asusy w innym plastiku.
    Widzie, ze slyszysz dzwon ale nie wiesz, w ktorym kosciele MacBooki sa skladane w fabrykach AsusTeka a nie Asusa a to subtelna roznica.
    Firrud chce grac wiec mac odpada
    A to dlaczego? Zeby raz na ruski rok pograc mozna zainstalowac win pod bootcampem.

CS bedzie mu dzialal tak samo dobrze na silnym PC ktorego kupi za 50% ceny maca.
    Tak oczywiscie, ale pod windowsem. Popracuj na wersji makowej a zobaczysz roznice.

Coś już napisał Awatar Firrdun
    Miasto
    London

Domyślnie

Pierwszy ban na forum zaliczony

Co do drugiego monitora to pomyslalem sobie ze dosc wygodnie byloby kozystac z 2 monitorow przy pracy w Photoshop (na pierwszym powiekszenie zdjecia na drugim palety narzedzi) i do tego wykorzystalbym monitor od PC.

Buster: Mac, o ktorym mowa kosztowalby mnie okolo 1300 funtow, wiec mysle, ze PC w tej cenie bylby calkiem dobra maszyna. Jakies propozycje?

emisiaczek: Co do legalnosci oprogramowania za granica to tez bywa roznie. Myslisz ze wszyscy w UK kupuja tylko oryginalne dvd i soft a mp3 sciagaja tylko ze sklepu iTune?
    Canon 30D + BG-E2 + Canon EF-S 17-85 f/4-5.6 IS USM +EF 70-200 f/2.8 L

Uzależniony

Domyślnie

@Buster

Vista jest ok ale po sp2 Dzieki temu ze ma bledy i wymaga odrobiny pomyslunku miliony osob na swiecie ma prace, a kosztuje w oemie po 300pln
    czyli jeden dzien pracy na zachodzie. System mac-a tez nie jest swiety i co rusz wychodza update-y. Od wielu juz lat niezle trzeba sie natrudzic zeby wysypac XP przy codzinnej pracy.

nvidia nie moze nie planowac niczego w kierunku dx 10 skoro jako pierwsi dali karte i sterowniki pod 10tke ... 8800

@DoMiNiQuE

niech i bedzie asustek podobno mial dolaczyc tez compal .... a z czym Ci sie on kojarzy jak nie z marnej jakosci kadlubkami, zreszta co bylo na poczatku jak pokazaly sie macbooki, co rusz bylo marudzenie na jakosc wykonania chocby systemu chlodzenia.

Firrud ma 23 lata, jege ruski miesiac to granie codzienne

Chcesz mi powiedziec ze praca na CSie pod maciem jest az tak wyraznie szybsza, lepsza ... w czym ?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Chcesz mi powiedziec ze praca na CSie pod maciem jest az tak wyraznie szybsza, lepsza ... w czym ?
    Tak, jest zdecydowanie wygodniejsza (F10 z expose rulez ), przynajmniej dla mnie.

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    ...F10 z expose rulez ),...
    za kazdym razem jak sie przesiadam z maka na pc odruchowo wciskam efdziesiec, ale cholera nie dziala.
    kto nie uzywal nigdy tego nie zrozumie

za 2 130,33 PLN netto masz minimaka na ktorym po dolozeniu pamieci do 2gb wszystkie amatorskie potrzeby zaspokaja w zupenosci.

co do lcd apple to nie polecam. wygladaja miodzio ale za mniejsza kase mozesz spokojnie kupic duzo lepszy monitor.
    uzywalem prawie kazdego aplowskiego lcdeka (z wyjatkiem tych najmniejszych) i na wlasnej skurze stwierdzilem ze nie ten teges.
    zreszta to nie tylko moja opinia.

btw, za kilka tygodni mam zamiar kupic wlasnie takeigo minimaka mojemu synowi.
    a jak ks ma znajomego w apple to dodatkowy atut - pracownicy maja rabat 25% (chociaz nie wiem jak to jest w polsce)
    ...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów