Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 30d[problem FF + pytanie]

Mieszany widok

Talking 30d[problem FF + pytanie]

Witam
    Wiem moglem wykorzystac opcje szukaj ale nie pamietam jak sie to nazywa z tymi liniami do testowania czy nie ma FF lub BF , i prosil bym o pomoc. Drugie moje pytanie jest czy da sie w jakis sposob uszczelnic 30d??? Stosujac soczewki Close-up jakie sa dobre firmy ktore je tworza by jakos otrzymanego zdjecia byla przyzwoita. Czy lepsze sa soczewki czy zestaw pierscieni Kenko do Canona??
    Dziekuje i pozdrwiam
    a co to jest aparat???

Domyślnie

Dzieki za za pomoc sprawdzilem wszystko oki jako ze wczora puszka upadla balem sie ze cos moglo sie jej stac

A czy ktos cos wie czy mozna uszcelnic 30d ?? nie chodzi mi o calkowite uszczelnienie ale chociarz troche ??
    a co to jest aparat???

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    A czy ktos cos wie czy mozna uszcelnic 30d ?? nie chodzi mi o calkowite uszczelnienie ale chociarz troche ??
    może coś takiego :grin:

http://www.allegro.pl/item185533225_...te_do_c_n.html
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    Jedynym sposobem na uszczelnienie jest... zakup 1D ;-)
    A tak poważnie mówiąc, to puszki klasy amatorskiej (a taką jest 30-ka) nie mają żadnych uszczelnień w korpusie, bo z założenia nie mają być eksploatowane w warunkach ekstremalnego zasyfienia A nawet jeśli uszczelniłbyś puszkę, to jeszcze pozostaje kwestie szczelności samych szkieł, które zasysają (zoomy) spore ilości powietrza do komory lustra (oczywiście 100% szczelności nie mają nawet te uszczelnione, ale to chyba wiadomo dlaczego ). A jeśli często zmieniasz obiektywy i robisz to w zapylonych warunkach, to i tak żadne uszczelki nie pomogą, bo przez jakiś czas komora lustra jest najzwyczajniej otwarta
    Usyfi się matryca, to czyścimy. Usyfi się wnętrze aparatu (tak bardzo, że będzie to miało wpływ na jego funkcjonowanie, to... wysyłamy na Żytnią :-) ). Jeśli tylko nie focisz w przesypowni cementu albo dżungli amazońskiej, to raczej śpij spokojnie
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Domyślnie

Dzieki tak myslalem a chcialem sie zapytac czy mozna w jakis sposob "pushowac" rawy?? by miec efekt podobny do kliszaka
    a co to jest aparat???

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

no oczywiście...ustawiasz ev na -
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uprawnienia umieszczania postów