Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Sigma SD14 - test na fotopolis

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale u Sigmy jest kilka świetnych szkieł - nie mających zresztą odpowiedników u innych producentów.
    Za to z puszką kłopot, a cyfrze już nie jest tak lekko jak w analogu, że "beleco" podepniesz (żeby tylko szczelne było i czasy trzymało jak należy) do super szkła i jakość zdjęć super. Tutaj jeszcze jest ta p...na matryca. Matryca Sigmy oczywiście nieźle wymiata, ale tylko niestety w teorii. Konkurencja dla Canona, niestety jak na dziś żadna. Na chwilę obecną zdaje się, że Sigma stworzyła w ogóle najsłabszy system na rynku, co nie znaczy, że bez perspektyw.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    (...) Na chwilę obecną zdaje się, że Sigma stworzyła w ogóle najsłabszy system na rynku, co nie znaczy, że bez perspektyw.
    Tak jeśli sprawę traktować całościowo czyli puszki + szkła + reszta gratów to fakt - są na szarym końcu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

co Wy macie do obiektywów Sigmy ?

a co do sigmy sd14 widzialem sporo fotek z niej i jest naprawdę dobrze,
    kolory są ok i ev - wyglądają bardzo analogowo, miała wyjść sd15 ale coś jej nie widać, słyszał ktoś coś ?
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    co Wy macie do obiektywów Sigmy ?

a co do sigmy sd14 widzialem sporo fotek z niej i jest naprawdę dobrze,
    kolory są ok i ev - wyglądają bardzo analogowo, miała wyjść sd15 ale coś jej nie widać, słyszał ktoś coś ?
    Ale kotlet.
    Nic nie słychać o SD15. Mi się Sigma podoba, na pikselozę nie choruję. Załuję że nie kupiłem SD14 gdy chodziła nowa po 2kpln. Teraz już nie ma wogóle w ofercie. Taki zestaw 30/1.4 + 17-70/2.8-4.5 + 100-300/4.0 to dla mnie w sam raz.

Coś już napisał

Domyślnie

hmm.. w kilku sklepach jest zapowiedz, a widzialem nawet przedsprzedaz..
    co masz na mysli "ale kotlet" ?

na polskiej stronie sigmy rzeczywiscie nie ma w ofercie ale tam jest tylko sigma dp1
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Domyślnie

SIGMA SD14 chyba nie jest złym aparatem skoro są stosowane między innymi z obiektywami LEICA , NIKON , robili też pod Contax i Olympus OM. Proszę zobaczyć http://www.sigmacumlaude.com/

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów