No i zjechali Sigmę równo... niestety wygląda na to, że słusznie. Sami przeczytacie. Miało być pięknie a jest tak sobie.
No i zjechali Sigmę równo... niestety wygląda na to, że słusznie. Sami przeczytacie. Miało być pięknie a jest tak sobie.
No wczoraj czytałem, sample jak z kompaktu za 600zł a ten badziew kosztuje 7000zł![]()
Sigma wiele obiecywała a wyszło z tego jakieś nieporozumienie i to za taką kasę... Zdaje się, że muszą jeszcze wiele popracować nad sprzetem, bo rzeczywiście Nikon D40X daje lepsze rezultaty a kosztuje ponad polowe mniej.
Jak kiedys czytalem o matrycy stosowanej w sigmach wydawalo mi sie to idealnym rozwiazaniem. Zadnego rozmywania by pozniej wyostrzac. Wszystko wskazywalo na to ze takie matryce maja przed soba swietlana przyszlosc. Ale to co zobaczylem w tym tescie jest tragedia. A dajac takie zaporowe ceny to Sigma raczej nie zdobedzie kasy na rozwoj technologii.
Porazka i to jeszce w cenie prawie 5D, to jest jakies kompletne nieporozumienie
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen
Cena wynika pewnie z tego, że te kilka sztuk które uda im się sprzedać zanim ludzie dotrą do testów ma pokryć jak największy promil kosztów R&D i promocji![]()
biedne te testowe zdjecie wszystkie siakies nieostre - czy to obiektyw czy matryca czy jedno i drugie?
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
Ostatnio edytowane przez arra ; 15-04-2007 o 20:08
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Krótko mówiąc wielka kicha za wielką kasę:rolleyes:
Oglądałem trochę zdjęć z tego aparatu w sieci. Na niskich iso jeśli chodzi o kolory jest świetny.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-04-2007 o 20:43
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner