Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 261

Wątek: ostrość w 20D

Luksonwaw
    Guest

Domyślnie

aaa kumam teraz... nawiasem mam tą Sigme 50 2.8 DG EX i jestem zadowolony.
    Canon 50 1.4 jest drozszy i nie ma macro, cos za coś...

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie Re: porażka

Cytat Zamieszczone przez Luksonwaw
    CYNIG: - szanowny uzytkowniku majacy problem z rozumieniem tekstu. Gdybys doglebniej przeczytal mojego posta wcześniej, to zapewne byś się zastanowił zanim napisz coś głupiego.

Ja pisze wyraźnie, że te fotografie opublikowane robil "expert" z canona w labolatorium i do nich miej pretensję.
    Canon Polska na bazie tych fotografii podejmuje dycyzje, że obie fotki są "doskonale ostre".
    .....
    Nie wiem, czy nie rozumiesz tego co sie dzieje. Aparat ma ewidentny problem z ostroscia, bo na Manual Focus robi się fotki bardziej ostre !
    O wielki FOTOGRAFIE abym ja malenki nie pisal znowu czegos jak twierdzisz "glupiego" to moze w koncu zdefiniuj swoj problem, raz piszesz ze aparat robi Co niesostre (pozbawione szczegolow) zdjecia drugim razem masz problemy z PLASZCZYZNA USTAWIENIA OSTROSCI a na koncu dajesz dwwa zdjecia z twojego aparatu ale probe odniesienia sie do nich kontrujesz ze to nie ty je cykales tylko technik. I na konic zawsze jest sprawa dyskusyjna czu odbiorca nie potrafi czytac ze zrozumieniem czy nadawca ze zrozumieniem pisac

Luksonwaw
    Guest

Domyślnie

CYNIG: Przecież wyraźnie jest napisane, że druga fotka pochodzi z aparatu Canon EOS 10D, a nie z mojego EOSa 20D !!!!!

Po co kombinujesz? Jest grupa ludzi, ktorzy kupili EOSA 20D i ma z tym problem.
    Tragedią jest, że Canon ma to w nosie i twierdzi, że wszystko jest ok.

Come on, serio nie rozumiesz tematu, czy jestes etatowym pracownikiem Canona?

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

Luksonwaw ja Cie nie rozumiem.
    Gdybym ja mial takie jaja z moim 20D natychmiast bym go oddal i wzial Nikona - naprawde nie ma co sie meczyc z tym Canonem - przeciez to szajs co robi nieostre foty.
    Mowie ci oddaj go w cholere i wez D70 a potem to juz tylko ciesz sie pieknymi kolorystycznie i ostrymi jak zyleta zdjeciami.
    ...jeszcze ci kasa w kieszenie zostanie

"Jeśli Canon Tobie szkodzi - rzuć Canona - o cóż chodzi ??? "

PS. a teraz wez sobie do serca to -TU JEST FORUM CANONA - TUTAJ TYLKO CHWALIMY GO A NIE WYTYKAMY JEGO WADY ZAROWNO FAKTYCZNE JAK i WYDUMANE -

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kurcze normalnie grono wzajemnej adoracji sie tworzy. Przychodzi nowy uzytkownik z problemem a wszyscy go traktuja jak natreta bo ma 6 postow i klopoty z aparatem. Zreszta nie tylko w tym watku taka sytuacja ma miejsce. Nie umiecie pomoc to dajcie sobie spokoj ... macie problemy z zaprezentowanymi fotkami wyslijcie protest przeciwko serwisantom Canona a nie uzytkownikowi ktory w czasie testu nie dotknal zadnego z aparatow.

Moim zdaniem rozwiazanie problemu zalezy przede wszystkim od dokladnych testow i Luksonwaw musisz je zrobic sam bo w serwisie jak juz wiemy z wielu przykladow nie znajdziesz kompetentnej pomocy.

Po 1 zrob na podstawie dostepnych wzorcow test na Back/Forward Focus z manualem i af. Z manualem zrob zdjecia nie tylko w momencie kiedy potwiedzi Ci ostrosc ale tez w momencie kiedy jej nie potwierdzi. Ogolnie o co mi chodzi ... zrob max ilosc zdjec na roznych nawet czasami bezsensownych z punktu widzenia fotografa ustawieniach po to zeby sprawdzic czy chociaz 1 zdjecie bedzie zadowalajace i podobne do zdjec robionych 10d badz 300d. Bo jesli sie okarze ze takie zdjecie zrobisz oznacza to ze masz problem z focusem. Jesli takiego zdjecia nie bedzie byc moze faktycznie problem lezy po stronie body i wtedy czeka Cie wojna.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

McKane, popieram.

Mała uwaga. Jeśli problem jest z focusem, to niczego to nie zmienia. Luksonwawa dalej czeka wojna z serwisem. Z doświadczenia wiem, że przy uporze firmy zostaje tylko sąd (podobną sprawę miałem z sony. słałem nawet emaile do japonii i nic).
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Luksonwaw ja Cie nie rozumiem.
    Jedyna część Twojej wypowiedzi, która ma jakiś sens.

Luksonwaw, moim zdaniem czeka Cie wymiana sprzętu na inny egzemplarz. Nie sądzę aby serwis C poradził sobie z tym problemem z bardzo prostej przyczyny - Nie mają pojęcia o co w tym chodzi. Nie są w stanie znaleźć przyczyny, więc negują skutek. Z tego co rozmawiałem z kolegami w USA, to jedynym pewnym rozwiązaniem wydaje się full-frame - ale ta cena...

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Arkan, co do tego ma Full-frame? Przecież są egzemplarze 20d i 10d, które ostrzą jak należy.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Arkan, co do tego ma Full-frame?
    Tomek, pisałem "jedynym pewnym" - co oznacza, że nie ma loreterii zakupowej pt "Co też mi się trafi?". Dodatkowo w modelach profi Canon ma obowiązek regulacji AF-u z dokadnością 1/3 DOF, a nie 1DOF jak to ma miejsce w przypadku 300d/10d/20d - a to przy jasnych szkłach b.duża różnica.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pytanie, czy serwis w Polsce wie o tym... Do nas mogą trafiać egzemplarze jakieś skoszone troche (popożarowe )

IMHO jedynym pewnym sposobem jest przetestować przed zakupem...

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów