aaa kumam teraz... nawiasem mam tą Sigme 50 2.8 DG EX i jestem zadowolony.
Canon 50 1.4 jest drozszy i nie ma macro, cos za coś...
aaa kumam teraz... nawiasem mam tą Sigme 50 2.8 DG EX i jestem zadowolony.
Canon 50 1.4 jest drozszy i nie ma macro, cos za coś...
O wielki FOTOGRAFIE abym ja malenki nie pisal znowu czegos jak twierdzisz "glupiego" to moze w koncu zdefiniuj swoj problem, raz piszesz ze aparat robi Co niesostre (pozbawione szczegolow) zdjecia drugim razem masz problemy z PLASZCZYZNA USTAWIENIA OSTROSCI a na koncu dajesz dwwa zdjecia z twojego aparatu ale probe odniesienia sie do nich kontrujesz ze to nie ty je cykales tylko technik. I na konic zawsze jest sprawa dyskusyjna czu odbiorca nie potrafi czytac ze zrozumieniem czy nadawca ze zrozumieniem pisacZamieszczone przez Luksonwaw
CYNIG: Przecież wyraźnie jest napisane, że druga fotka pochodzi z aparatu Canon EOS 10D, a nie z mojego EOSa 20D !!!!!
Po co kombinujesz? Jest grupa ludzi, ktorzy kupili EOSA 20D i ma z tym problem.
Tragedią jest, że Canon ma to w nosie i twierdzi, że wszystko jest ok.
Come on, serio nie rozumiesz tematu, czy jestes etatowym pracownikiem Canona?
Luksonwaw ja Cie nie rozumiem.
Gdybym ja mial takie jaja z moim 20D natychmiast bym go oddal i wzial Nikona - naprawde nie ma co sie meczyc z tym Canonem - przeciez to szajs co robi nieostre foty.
Mowie ci oddaj go w cholere i wez D70 a potem to juz tylko ciesz sie pieknymi kolorystycznie i ostrymi jak zyleta zdjeciami.
...jeszcze ci kasa w kieszenie zostanie
"Jeśli Canon Tobie szkodzi - rzuć Canona - o cóż chodzi ??? "
PS. a teraz wez sobie do serca to -TU JEST FORUM CANONA - TUTAJ TYLKO CHWALIMY GO A NIE WYTYKAMY JEGO WADY ZAROWNO FAKTYCZNE JAK i WYDUMANE -![]()
Kurcze normalnie grono wzajemnej adoracji sie tworzy. Przychodzi nowy uzytkownik z problemem a wszyscy go traktuja jak natreta bo ma 6 postow i klopoty z aparatem. Zreszta nie tylko w tym watku taka sytuacja ma miejsce. Nie umiecie pomoc to dajcie sobie spokoj ... macie problemy z zaprezentowanymi fotkami wyslijcie protest przeciwko serwisantom Canona a nie uzytkownikowi ktory w czasie testu nie dotknal zadnego z aparatow.
Moim zdaniem rozwiazanie problemu zalezy przede wszystkim od dokladnych testow i Luksonwaw musisz je zrobic sam bo w serwisie jak juz wiemy z wielu przykladow nie znajdziesz kompetentnej pomocy.
Po 1 zrob na podstawie dostepnych wzorcow test na Back/Forward Focus z manualem i af. Z manualem zrob zdjecia nie tylko w momencie kiedy potwiedzi Ci ostrosc ale tez w momencie kiedy jej nie potwierdzi. Ogolnie o co mi chodzi ... zrob max ilosc zdjec na roznych nawet czasami bezsensownych z punktu widzenia fotografa ustawieniach po to zeby sprawdzic czy chociaz 1 zdjecie bedzie zadowalajace i podobne do zdjec robionych 10d badz 300d. Bo jesli sie okarze ze takie zdjecie zrobisz oznacza to ze masz problem z focusem. Jesli takiego zdjecia nie bedzie byc moze faktycznie problem lezy po stronie body i wtedy czeka Cie wojna.
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
McKane, popieram.
Mała uwaga. Jeśli problem jest z focusem, to niczego to nie zmienia. Luksonwawa dalej czeka wojna z serwisem. Z doświadczenia wiem, że przy uporze firmy zostaje tylko sąd (podobną sprawę miałem z sony. słałem nawet emaile do japonii i nic).
Jedyna część Twojej wypowiedzi, która ma jakiś sens.Luksonwaw ja Cie nie rozumiem.
Luksonwaw, moim zdaniem czeka Cie wymiana sprzętu na inny egzemplarz. Nie sądzę aby serwis C poradził sobie z tym problemem z bardzo prostej przyczyny - Nie mają pojęcia o co w tym chodzi. Nie są w stanie znaleźć przyczyny, więc negują skutek. Z tego co rozmawiałem z kolegami w USA, to jedynym pewnym rozwiązaniem wydaje się full-frame - ale ta cena...![]()
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Tomek, pisałem "jedynym pewnym" - co oznacza, że nie ma loreterii zakupowej pt "Co też mi się trafi?". Dodatkowo w modelach profi Canon ma obowiązek regulacji AF-u z dokadnością 1/3 DOF, a nie 1DOF jak to ma miejsce w przypadku 300d/10d/20d - a to przy jasnych szkłach b.duża różnica.Arkan, co do tego ma Full-frame?
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Pytanie, czy serwis w Polsce wie o tym... Do nas mogą trafiać egzemplarze jakieś skoszone troche (popożarowe)
IMHO jedynym pewnym sposobem jest przetestować przed zakupem...