NA pBase mam foto z wycietym exifem, ale
TUTAJ jest to samo zdjecie z parametrami ekspozycji w opisie. Czas jak widac byl 1/25, przy 75mm z reki w dSLR nie jest latwo to utrzymac bez poruszenia. Jesli wiec zdjecie nie jest ostre jak zyletka (a nie jest, i wcale tego nie ukrywam), to (cytuje sam siebie) patrz wyzej:
"Owszem, zdarzaja mi sie zdjecia kompletnie pozbawione ostrosci, ale sa one wylacznie wynikiem poruszenia przy zbyt dlugim czasie". Do tego dodam, ze (jak widac w opisie) zdjecie bylo odszumiane z poziomu ISO1600, wiec NeatImage swoja droga sporo konturow rozmyl (siersc). No i przyslona f/3.5, wiadomo ze Tamrona trzeba troche przymknac zeby pazurki pokazal.
Jesli wiec zamierzales dodac cos sensownego do dyskusji to wybacz, ale nie udalo ci sie. Proponuje nastepnym razem przemyslec to, co chcesz napisac, bo wrzucanie na forum glupkowatego nasmiewania sie nie wystawia ci wysokiej noty

Zreszta nie rozumiem za bardzo co podany przez ciebie przyklad mial udowodnic? To, ze moja 20-tka robi czasami nieostre zdjecia? Rozczaruje cie kolego - to nie moja 20-tka robi czasami nieostre zdjecia, to
JA czasami robie nieostre zdjecia
Proponuje wiecej myslec i mniej filozofowac 8)