Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 261

Wątek: ostrość w 20D

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    ...albo kupić Nikona
    Sam nie wiem co bym wolal - przebierac w szklach az trafie na egzemplarz idealnia pracujacy z moja puszka, czy miec aparat z dwoma trybami ISO - 200 i 400 (bo 100 nie ma w ogole a od 800 wzwyz nie da sie juz patrzec na zdjecie) ;-)

Ale to kwestia upodoban i oczekiwan, a ta wiadomo - rozni sie w zaleznosci od czlowieka ;-)

syn pingwina
    Guest

Domyślnie

kavoo:Ja tam kompletnie nie rozumiem o czym tutaj mowa ;-)

----------------
    nie dziwie sie, bo zajrzalem do Twojej galerii. moze wklej zdjęcie pieska jako przykład ostrości
    ostrzyles na oko? tzn na oko psa )) bo na swoje nie licz

hle hle hle

syn pingwina
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtek
    Mam zamiar kupić 20D z obiektywem 17-85 IS, jednak po przeczytaniu wszystkich postów, mam wrażenie, że powinienem sprzedać samochód i jeszcze zaciągnąć poważną pożyczkę w banku na 1Ds MkII z obiektywem 16-35 bo w przeciwnym przypadku nie mam co liczyć na ostre zdjęcia.
    mi wystarczy na 1Ds MkII z EF-S 18-55mm F3.5-5.6 II. doszedlem do wniosku, ze to chyba najuczciwszy obiektyw w canonie do cyfry, bo przynajmniej z gory wiadomo, ze szajs

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez syn pingwina
    mi wystarczy na 1Ds MkII z EF-S 18-55mm F3.5-5.6 II. doszedlem do wniosku, ze to chyba najuczciwszy obiektyw w canonie do cyfry, bo przynajmniej z gory wiadomo, ze szajs
    bosh ...rece opadaja
    nie dosc, ze caly czas bluzgaja na Forum Nikona to jeszcze z tymi zoltymi buciorami przychodza tutaj

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

a jak chcesz podpiac do 1Ds MkII EF-S madralo?

P.S
    dlaczego te posty sie nie sklejaja?

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez syn pingwina
    nie dziwie sie, bo zajrzalem do Twojej galerii. moze wklej zdjęcie pieska jako przykład ostrości
    NA pBase mam foto z wycietym exifem, ale TUTAJ jest to samo zdjecie z parametrami ekspozycji w opisie. Czas jak widac byl 1/25, przy 75mm z reki w dSLR nie jest latwo to utrzymac bez poruszenia. Jesli wiec zdjecie nie jest ostre jak zyletka (a nie jest, i wcale tego nie ukrywam), to (cytuje sam siebie) patrz wyzej: "Owszem, zdarzaja mi sie zdjecia kompletnie pozbawione ostrosci, ale sa one wylacznie wynikiem poruszenia przy zbyt dlugim czasie". Do tego dodam, ze (jak widac w opisie) zdjecie bylo odszumiane z poziomu ISO1600, wiec NeatImage swoja droga sporo konturow rozmyl (siersc). No i przyslona f/3.5, wiadomo ze Tamrona trzeba troche przymknac zeby pazurki pokazal.

Jesli wiec zamierzales dodac cos sensownego do dyskusji to wybacz, ale nie udalo ci sie. Proponuje nastepnym razem przemyslec to, co chcesz napisac, bo wrzucanie na forum glupkowatego nasmiewania sie nie wystawia ci wysokiej noty
    Zreszta nie rozumiem za bardzo co podany przez ciebie przyklad mial udowodnic? To, ze moja 20-tka robi czasami nieostre zdjecia? Rozczaruje cie kolego - to nie moja 20-tka robi czasami nieostre zdjecia, to JA czasami robie nieostre zdjecia

Proponuje wiecej myslec i mniej filozofowac 8)
    Ostatnio edytowane przez kavoo ; 20-04-2005 o 14:44

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    nie dosc, ze caly czas bluzgaja na Forum Nikona to jeszcze z tymi zoltymi buciorami przychodza tutaj
    Wiesz... Nikon opublikowal szczegolowe parametry "nowych" ;-) korpusow... frustracja

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    Wiesz... Nikon opublikowal szczegolowe parametry "nowych" korpusow... frustracja
    no ale do czego to doprowadzi? boje sie, ze niedlugo zaczna nosic szaliki z napisem NIKON i beda napi... statywamy kazdego kto foci canonem przynajmniej tak odbieram ich poziom flustracji (jak to pieknie nazwales) na ich forum

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    jeszcze z tymi zoltymi buciorami przychodza tutaj
    A co ty, rasista ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    A co ty, rasista ?
    juz mogles cos magrego napisac :-/
    ja nie mam nic przeciwko Nikonowi ...bo niby dlaczego? ...ja po prostu nie lubie takiego zachowania ...jak juz chesz wejsc z 'zoltymi buciorami' to je najpierw wytrzyj o wycieraczke coby g**** nie nawnosic i bedzie OK

P.S
    cos mi sie wydaje, ze za chwile moderatorzy beda mieli troszke sprzatania

Strona 25 z 27 PierwszyPierwszy ... 152324252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów