Opiszę moje wrażenia. Kupiłem dmIII+ (sata) na wyjazd do egiptu. nie chciałem tachać 17" laptopa, poza tym w hotelach w tym kraju bywa różnie z bezpieczeństwem sprzętu w pokoju.

DM nabyłem od sprzedawcy na allegro (HumanMedia). Pierwsza sztuka miała coś nie tak z zasilaniem. 4-krotnie sformatowana bateria zgrywała 3-4 2gigowe karty i ok. 10gb na kompa. Świetny i szybki kontakt ze sprzedawcą poskutkował wymianą na inną sztukę. Ta nowa zgrywa ~14gb z kart, co całkowicie mi wystarcza.

ogólnie po przeczytaniu tego i innych wątków na forum miałem spore obawy o zdjęcia. Udało mi się część nagrać na dvd w kafejce. Po powrocie wszystko było jak trzeba. Zgrywałem każdą kartę 2/3 razy.

Jak na mój gust to urządzenie to straszne badziewie. Interfejs jest minimalny, mógłby chociaż mieć listowanie katalogów, co imho mocno ograniczyłoby stres związany z utratą zdjęć. Prędkość zapisu nie jest zła, chociaż jakby gorsza z CF w porównaniu z SD. Wykonanie stosowne do ceny

Biorąc jednak pod uwagę jego cenę, na wakacje jest w sam raz. Dla kogoś kto zarabia na zdjęciach raczej się nie nadaje. Niestety w tej klasie chyba nie ma alternatywy.Jak dla mnie 3+.