Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73

Wątek: Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja mam od sierpnia 2006 Digimate III.
    Po okolo dwoch miesiacach przestalo dzialac gniazdo mini USB w data banku - bylo slabo przylutowane i po prostu urwalo sie. Sklep w ktorym kupilem data bank odmowil mi przyjecia sprzetu do naprawy, pomimo udzielonej przy zakupie gwarancji, tlumaczac sie, ze to uszkodzenie mechaniczne i zarzucajac mi ze sam dlubalem w urzadzeniu, co oczywiscie bylo nieprawda. Naprawilem w takim razie na wlasna reke - nie chcialo mi sie z nimi uzerac.

Generalnie wykonanie portow usb i zasilania jest bardzo slabej jakosci, kolega posiadajacy ten sam model tez mial z nimi problemy.

Wedlug mnie olbrzymia wada jest sam sposob zasilania Digimate III. Mianowicie urzadzenie ZAWSZE korzysta z akumulatora. Podlaczenie ladowarki powoduje jednoczesne ladowanie aku i zasilanie z niego. Przydalaby sie mozliwosc zasilania zewnetrznego. Szczegolnie ze czesto przy akumulatorze czesciowo rozladowanym Digimate zawiesza mi komputer

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam DigiMate III z dyskiem 80 Gb (74 z groszami) i mam podzielone na 2 partycje w systemie FAT32 (44,4 Gb i 30Gb). Ból polega na tym, że do zrzucania z carty CF mogę wykorzystać jedynie pierwszą partycję i to nie większą niż 44,4 Gb, bo reszty mi i tak nie zobaczy !?! Na drugą partycję z karty nie zgra, bo jej nie widzi. Czy ktoś mi powie jak ten problem można rozwiązać ??
    Idealnym rozwiązaniem byłaby jedna partycja z całego dysku na która może zrzucić z karty aż do całkowitego zapełnienia dysku
    Poza tym chodzi bez zarzutów, a używam go bardzo często w różnych warunkach pogodowych

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    ......Ból polega na tym, że do zrzucania z carty CF mogę wykorzystać jedynie pierwszą partycję i to nie większą niż 44,4 Gb, bo reszty mi i tak nie zobaczy !?! .......Czy ktoś mi powie jak ten problem można rozwiązać ??
    Idealnym rozwiązaniem byłaby jedna partycja z całego dysku na która może zrzucić z karty aż do całkowitego zapełnienia dysku
    Poza tym chodzi bez zarzutów, a używam go bardzo często w różnych warunkach pogodowych
    A wiec tak
    1) usuwasz wszystkie zdjecia z HDD
    1a) idziesz do menadzera dyskow twardych i usuwasz wszystkie partycje - - nie formatujszesz dysku (wywalasz wszystko)
    2) zasysasz programik SwissKnife [ http://www.compuapps.com/download/Sw...swissknife.htm ]
    3) instalujesz program
    4) uruchamiasz ten programik
    5) zaznaczasz Twoj dysk
    6) klikasz formatuj
    7) od tej chwili masz caaaaaaaaaaaaaly dysk na zdjecia (1 partycja widziana przez DigiMate)
    8) jak w reklamie Ciesz sie Zyciem Walcz z prochnica (jak cos nie zadziala daj znac - rozwiazemy problem

Miasto
    Kraków

Domyślnie

mor_feusz dzięki wielkie, wieczorem przetestuję czy działa.

tris
    Guest

Domyślnie

No i jestem po pierwszej dłuższej wyprawie z DMIII+. I to co NAJBARDZIEJ mnie denerwuje, to fakt, że nie chodzi na zasilaczu . Czy ktoś może wie, jak przerobić to cacko, by działało z zasilałką ?

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Niestety w prosty sposob nieda sie go zmodyfikowac. Zasilanie z aku jestn a 3,7 V a sam zasilacz daje 5V. Trzeba by jakas transforamcje zastosowac. Po drugie sam patent aku jest dla mnie lekko niezrozumialy. Bateria ma 3 zlacza. (+,-,T) z czego korzysta tylko z 2 - mianowicie - i T. O ile to T to niedorobione oznaczenie "uziemienia" to kompletnie niemoge pojac logiki dzialania w tym wypadku zasilania. Niemam chwilowo miernika wiec niepowiem ale jak ktos jest w stanie zmierzyc napiecie i naterzenie podawane przez baterie na zaciskach - i T bede wdzieczny moze cos pomysle.

Domyślnie

mam Digimate III ponad rok, wszystko z nim OK.
    bywają kłopoty z dyskami twardymi WD Caviar - poszperajcie po forum nikona, jest o tych databankach sporo info.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tia, wychwalałem, to się doczekałem

Nie wiem co jest grane, ale mimo pełnej baterii przy włączeniu usb wstaje na sekundę i gaśnie Dopiero jak pociągnę z godzinę ładowanie baterii to działa bez problemu. Co jest? Wskaźnik baterii padł, czy może coś z łączem usb? Mieliście takie coś?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

czasami tez tak mam. Mysle ze naladowny - podpinam USB (albo kopiuje karte) i padaka. NIe dziala - pozostaje mi wtedy doladowac albo podlaczyc do kompa razem z zasilaczem Niedlugo bede w PL na slubie siostry (oddam do servisu gwarancyjnego

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No to teraz ja wrzucę swoje 3 grosze w temacie - szczególnie może przydać się to osobom mającym płytę na chipset VIA. W moim przypadku digimate III HS nie chciał banglać z kompem z tą płytą. Po podłączeniu był start, w eksploratorze widział dyski, ale jak przychodziło do kopiowania to po kilku chwilach zwieszał się. Z kolei na laptoku działało wszystko jak trzeba.

po 100 prób z różnej maści sterownikami USB na VIA, dzięki pomocy zaprzyjaźnionego magika zmieniłem ustawienia: menadżer urządzeń / kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej / główny koncentrator USB / właściwości - zakładka zarządzanie energią. Wyłączyłem opcję: zezwalaj komputerowi na wyłączanie urządzenia w celu oszczędzania energii.

Od tego czasu bangla wszystko w każdą stronę.

może komuś pomoże to info (szczególnie w sytuacjach wyłączania Digimata przy niskim poziomie energii).

pozdrawiam
    tomisiek

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów