Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73

Wątek: Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dostałem nową obudowę i... nowiutkiego twardziela. Jak się okazało poszedł cały komplet. Teraz zostaje tylko to wszystko sformatować. Jak mi dzisiaj powiedziano, wiele egzemplarzy nie chce nawet "odpalić" i od razu ląduje w naprawie. No i to, że ten segment (databanki) w takiej cenie jest ponoć GENERALNIE bardzo awaryjny. Ze swojej strony i tak go polecam, tylko radzę na szybko zgrywać zdjęcia na płyty.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Ja mam DIGIMATE III od lipca/sierpnia zeszłego roku. Jako PhotoBank użyłem go może dwa czy 3 razy. A tak korzystam z niego nabierząco jako dysk przenośny. Trzymam sobie na nim różne rzeczy. I sprawuje się bardzo dobrze z wyjątkiem tego że mam bardzo wolny trasfer z dysku Banku na dysk kompla i odwrotnie. Obudowa mojego znajomego (zwykła) zasuwa bardzo sprawnie a u mnie transfer się strasznie wlecze. nie wiem od czego to zależy. Czy też macie taki denny transfer?

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

jelsi podpinasz go pod wejscie panelu usb z przodu obudowy to mozliwe ze ci przycina transfer do USB 1.1 temat opisany w innym watku - w kazdym badz razie sprawdzone. Jesli jest tak faktycznie to sprbuj podlaczyc go do usb z tylu kompa i w tedy sprawdz sobie transfer. Mi smiga bardzo dobrze. zgranie filmu na dyks (1,3 GB) zjamuje mi jakies 3-4 min.

tris
    Guest

Domyślnie

Sprawdziłem transfer 963Mb / ~2min przez panel z przodu

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Tris - zapomniałem dodać. Nie każda płyta główna ma z tym problem. Przy niektórych jest ok.

tris
    Guest

Domyślnie

Kolejne wrażenia z użytkowania. Oryginalny kabel dostarczony z zestawem nie ładuje DMIII (nie świeci się lampka ładowania po podłączeniu kabla do PC). Podłączony przez kabel Canona (biały USB), ładuje się. Niestety, w przypadku, gdy aku jest wyczerpany, nawet po podłaczeniu do PC nie można uruchomić urządzenia, co postrzegam jako DUŻĄ wadę. Do rozruchu niezbędny jest chociaż trochę naładowany akumulator.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tris Zobacz posta
    Kolejne wrażenia z użytkowania. Oryginalny kabel dostarczony z zestawem nie ładuje DMIII (nie świeci się lampka ładowania po podłączeniu kabla do PC). Podłączony przez kabel Canona (biały USB), ładuje się. Niestety, w przypadku, gdy aku jest wyczerpany, nawet po podłaczeniu do PC nie można uruchomić urządzenia, co postrzegam jako DUŻĄ wadę. Do rozruchu niezbędny jest chociaż trochę naładowany akumulator.
    To samo napisalem powyzej (jakos kabelek CANONa lepszy). Fakt - jak mi "zdechnie" to kabelek i nie pomoze - bez ladowarki ani rusz (tyle ze mi aku niezbyt dobrze trzyma - jak bede na weselu siostry to oddam do "servisu" gwarancyjnego - jak ja bym chcial z 10 GB przez 2 dni). Aha dodam nawet jak np. zrobie ze 3 - 4 GB w ciagu 1 dnia to nastepnego niestety "ZONK" - nie da rady. Poza tym zrob test - jak szybko bedziesz kopiowal na oryginalnym kabelku a jak na np. CANONowym - roznice odczujesz

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mnie tam na oryginalnym ładuje i szybkość taka sama. Zresztą mój oryginalny wygląda solidniej od tego z Canona. Dziwne...
    FOTOINKWIZYTOR

Coś już napisał
    Miasto
    Siegen

Domyślnie

A mi digimate II+ dziala bezproblemowo. jedymo co mu sie kiedys stalo, to jak go defragmentowalem gdy byl podlaczony pod usb1, wiec oczywisicie siadla mu po jakiejs godzine ciaglego dzialania dysku bateria. PO podpieciu do innego kompa pod USB2 bateria jest ciagle podtrzymywana i nie ma zadnych problemow. Przezyl wycieczki w tatry i karkonosze. Ja jestem bardzo zadowolony.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja bym też był bardzo zadowolony, gdyby nie strata 20 GB zdjęć. I strach przed trzymaniem ich tylko na tym databanku.
    Taki przykład: robię ślub i wesele, zapełniłem część kart, zgrywam je i z braku czystych kasuję część i dalej robię zdjęcia. A tutaj databank pada i nie mam zdjęć z kościoła. Dlatego mam tyle pamięci na kartach i jak najdłużej staram się teraz niczego pochopnie nie kasować.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów